Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Mica problemă la A06

(Subiect creat la: 13-01-2025 11:24 PM)
205 Vizualizări
MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Salutare 
Am cumpărat un A06 și are o ciudatenie ce pe a20e nu era. Poze făcute în mașină, cu blitz la lumina din plafon. 
Are o hibă cred legată de soft și zic de ce. 
In momentul când focalizez și apas să facă poza, aici instant (când se aude shot)se vede perfect. In momentul când e gata de vizualizare iasa asa. 

image

image

Problema, camera, a06
27 Răspunsuri
ixulescu
Hotshot
Opțiuni
Salut,
A06 este un telefon pentru vorbit, camerele foto sunt mai mult de design !

Daca vrei telefon si pentru poze incearca ceva din seria A3X sau A5X.

Doar o parere, trateaz.o ca atare !
MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Daca a20e face poze bune, asta de ce are acea problema?
0 Aprecieri
blank__
Voyager
Opțiuni
Pentru că este un telefon de buget. La ce te aștepți la 450-500 lei?
0 Aprecieri
MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Am inteles. Deci daca vrei un telefon sa faca o poza de doamne ajută la un cmr îți trebuie s24? Poi daca e asa trec inapoi la a20e care face poze perfecte și nu are 2 camere și zeci de MB 😁. Mai bine sa puna mult și prost? 😅
Singurul dezavantaj e că nu îmi mai ajungea spatiu de stocare intern la a20e pentru app, ca nu luam altu😁
Oricum, per ansamblu nu regret că l-am cumpărat că merge chiar binisor pentru un low cost 🤗
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Incearca sa dezactivezi partea de postprocesare din setarile camerei punand pe minimum la Intelligent Optimization si vezi daca ai optiunea "Scan documents and text". Nu am A06 si nu stiu ce setari are sau daca le are.

Cand incadrezi pagina, iti apare un T in cerculet in dreapta jos? 1736829419170.jpg1736829419193.jpg

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Are scan doc
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Daca are, foloseste asta, este MULT mai buna pt facturi, etc

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Are scan doc dar probleme e că apare foarte rar chenaru ala de scan. Nu apare tot timpul, nici măcar când e ziua afara.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Pt a aparea, trebuie sa recunoasca ca e vorba de un document. Asta inseamna ca trebuie sa incadrezi documentul si sa tii tel putin asa ca sa "vada" ca e un text pe o foaie

3Merlin
Legend
Opțiuni
Se întâmplă multe, Marian, înainte ca tu să apeși butonul declanșatorului...
Nu confunda "fotografia" unui document (un fișier grafic) cu informațiile (text, tabele, chiar imagini) conținute în acesta.
Acest proces foarte complex, de transformare a fotografiei unei pagini dactilografiate (adică "bătută la mașină", pe limba milițienilor) într-un fișier text, se numește recunoașterea optică a caracterelor (O.C.R.).
Se folosesc algoritmi foarte complecși, bazați pe rețele neuronale artificiale, care trebuie "antrenate" pentru recunoașterea (cu acuratețe) a textului...
Gândește-te cât a durat până când ai învățat alfabetul, apoi scrierea după dictare și citirea (cu intonație a) unei scrisori olografe (adică scrisă de mână).
😁
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
Bine ai venit în comunitatea Samsung din România, Marian!
Dacă vrei să fotografiezi o factură pentru a face ulterior O.C.R. (Optical Character Recognition, adică să transformi imaginea în text) atunci @RapierXDA ți-a oferit soluția...
Eu am trecut de la A20e (Android 9) la A55 (Android 14).
Verifică dacă ești la zi cu toate actualizările (updates) atât în Galaxy Store (actualizările de securitate sunt cele mai importante), cât și în Google Play Store (pentru aplicațiile instalate de tine).
Revino cu noutăți la această postare...
Spor la treabă!
MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Voi face un video și voi reveni sa detaliez aspectul problemei. Nu e chiar gravă problema
3Merlin
Legend
Opțiuni
Lumina este esențială pentru a obține o fotografie de calitate...
Telefonul tău (Galaxy A06, un model destinat celor cu portofel subțire, adică buget redus) poate fi folosit pentru scanarea unei facturi.
Desigur, trebuie să înțelegi principiile de funcționare ale camerei fotografice și rețelelor neuronale, folosite pentru recunoașterea optică a caracterelor (OCR).
😀
0 Aprecieri
Tervi
Voyager
Opțiuni
A20e are Android 11.
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Tine apasat pe aplicatia Camera, apasa pe "i" din dreapta sus, storage, clear data din partea de jos. Vezi daca ajuta la ceva.

MarianAntone
Explorer
Opțiuni
Nu ajută la nimic 😅. Am incercat acuma.
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Am înțeles.
În cazul acesta, iți recomand aplicația Adobe Scan, este gratis in magazin google play.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut! Problema este ca lumina blitului este prea puternica si poza este supraexpusa. Acest lucru este destul de comun la telefoanele mai ieftine, dar se intampla de multe ori si la telefoanele premium. Daca este nevoie sa fotografiezi factura in lumina slaba atunci incearca mai bine sa faci poza de la distanta mai mare si decupezi (crop) poza, sau folosesti "scanarea de documente". Ideal ar fi sa nu folosesti blitul si sa ai o alta sursa de lumina mai indepartata sau mai difuza, care sa nu produca reflexii puternice pe hartie.

EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Salut! Îți sugerez să faci fotografia la lumină naturală, fără bliț.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut, asa mai pățeam și eu când făceam poze pe întuneric sau lumina slaba cu blițul.
Soluția ar fi sa nu mai faci fotografii cu blițul de la distanta mica, asa cum ai făcut tu în exemplele date.
Eu am pățit asta cu un A54, deci cu A06 care folosește o camera mult mai slaba, iti dai seama...