Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy A40 - nagłe rozładowanie bate

(Temat utworzony: 11-12-2021 02:10 PM)
949 Wyświetlenia
Mariusz0
First Poster
Opcje

Witam.

Problem polega na tym, że smartfon nagle się rozładowuje od około 70% baterii do 0 w minutę.

Miesiąc temu została wymieniona bateria, bo poprzednia spuchła i działo się tak samo.

Po wymianie baterii telefon działał dobrze około 3 tygodni i problem powrócił.

Czy to problem z modułem ładowania czy problem leży w płycie głównej?

Pozdrawiam

M.

0 Like
16 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Marusz0 Witaj czy bateria jest wymieniona na oryginalną czy zamiennik? Spróbuj ją zareklamować? Przyczyną może być wadliwe ogniwo baterii albo zwarcie na płycie głównej.
Mariusz0
First Poster
Opcje

Bateria jest oryginalna.

Na starej działo się tak samo, dlatego podejrzewam, że problem jest gdzie indziej.

Zastanawiam się czy wystarczy wymienić moduł ładowania czy może jednak rozwiązania trzeba szukać na płycie głównej.

Podobno ten model ma z tym problem ale nigdzie nie znalazłem jego rozwiązania.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mariusz0 Na forum będzie nam trudno zlokalizować problem. Najlepiej bezie, gdy udasz się ponownie do serwisu. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ten model miał problem z taśma która łączy moduł ładowania z płytą główną, ale zazwyczaj dzieje się to wtedy kiedy przestaję ładować. Ja bym jeszcze raz zareklamował baterie nowa nie znaczy że nie musi być wadliwa.
Mariusz0
First Poster
Opcje

Dziękuję za odpowiedzi.

Zareklamuję baterię i zobaczę co będzie dalej.

Pozdrawiam

0 Like
ellensilla
Journeyman
Opcje
Hej, wykonałam factory reset Samsung A40 i zauważyłam że drastycznie wzrosło zużycie baterii, np wieczorem jest 70 %, telefon jest nieużytkowany i rano jest 17 %.
Co może być przyczyną i jak to naprawić? 
0 Like
Isadorian
Voyager
Opcje
Cześć, daj się "ułożyć" baterii oraz systemowi. Wydajnosć baterii wróci do normy po 1-2 cyklach ładowania.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Bardzo mało prawdopodobnie by po resecie nagle Pani bateria tak słabo trzymała. Proszę wykonać reset ponownie bez przywracania kopii zapasowej.
0 Like
ellensilla
Journeyman
Opcje
Właśnie zwróciłam uwagę podczas resetu ze przywrocilo mi kopie zapasową mimo iż wydawało mi się że zaznaczyłam że tego nie chcę. Gdzie mogę odpowiednio to zaznaczyć żeby mieć pewność że mi tej kopii znowu nie przywróci?
0 Like