Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy A40 czytnik linii papilarnych nie działa po aktualizacj

(Temat utworzony: 15-07-2021 06:49 AM)
623 Wyświetlenia
Jenek78
Apprentice
Opcje
Po przedwczorajszej aktualizacji do androida 11 przestał działać czytnik linii papilarnych. Po rozmowie z infolinią wykonałem czyszczenie pamięci cache oraz przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu. Niestety nic nie pomogło. 
Test czytnika wykonałem i wyszedł z błędami (zdjęcie poniżej). Czy ktoś mógłby ma tej podstawie określić, czy to wina oprogramowanie czy też, zbiegiem okoliczności, usterka sprzętowa, która pojawiła się akurat w tym momencie?

image

5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową po przywróceniu ustawień fabrycznych? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli nie przywracałeś to obawiam się, że w telefonie wystąpiła usterka sprzętowa i konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Jenek78
Apprentice
Opcje
Przywracałem... więc istnieje możliwość, że wróciło wszystko. Ehh mogłem spróbować czy działa na "surowym" telefonie. Nie pomyślałem. No to czeka mnie jeszcze jeden twardy reset zanim odeślę do serwisu.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj zatem hard reset ponownie i daj znać czy coś się zmieniło.

DanielSz
Voyager
Opcje

Zgodnie z odpowiedziami innych użytkowników najlepiej będzie ponownie przywrócić ustawienia fabryczne. Niestety nikt tutaj nie będzie w stanie ocenić, czy to wina aktualizacji, czy przypadkowy zbieg okoliczności :smiling-face: w razie dalszych problemów przekaż urządzenie do sprawdzenia w serwisie.

Jenek78
Apprentice
Opcje
Wychodzi na to, że to zwykły przypadek. Żona tez ma A40 i zrobiła tą samą aktualizację i wszystko działa. Mi po drugim hard resecie nadal nic. Zatem mój model jest wybitnie wadliwy 😉 to będzie trzeci serwis 😬😬
0 Like