Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy A 41

(Temat utworzony: 11-12-2020 03:20 PM)
129 Wyświetlenia
Jabyk
Student
Opcje

Witam, kupiłem sobie A41. W czasie konfiguracji ustawiłem sobie ochronę za pomocą odcisku palca.

Nawet to działało gdy odblokowywałem ekran. Ale postanowiłem telefon wyłączyć. Następnego dnia po uruchomieniu prosi mnie o hasło, którego napewno nie ustawiałem. No i teraz mam problem, bo nie wiem, jak go odblokować.

Proszę o pomoc.

0 Like
4 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Jabyk zawsze przy ustawieniu odcisku palca telefon powinien prosić o podanie dodatkowego hasła (składającego się z znaków). Wykorzystywane jest ono min. właśnie przy ponownym uruchomieniu telefonu. W obecnej sytuacji możesz spróbować, odblokować telefon za pomocą Find My Mobile ( jeżeli telefon jest zalogowany na konto Samsung ) lub przywrócić go do ustawień fabrycznych za pomocą Menu Recovery Android (po ponownym uruchomieniu, telefon może Cię poprosić o wpisane danych konta Samsung lub Google, na którym był zarejestrowany przed przywróceniem ustawień fabrycznych).

Poradnik :https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...
Jabyk
Student
Opcje

Dziękuję za szybką odpowiedź,

To ja w takim razie kompletnie nie pamiętam hasła. Niestety zdalne odblokowywanie jest wyłączone, więc ta opcja odpada.

Resetu też nie mogę zrobić tak jak w poradniku, bo i tak w każdej opcji prosi o hasło. 😭

Poczekam do jutra, może moja pamięć się odblokuje 😁

Pozdrawiam

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim przypadku przytrzymaj Power i Volume- jednocześnie, a następnie w momencie wibracji telefonu szybko przytrzymaj Power+ Volume+.

PS: Możesz również odblokować telefon za pomocą Find my Device od firmy Google.
Jabyk
Student
Opcje

Dziękuję za reakcję na mój post.

Niestety podpowiedziane tu rozwiązania okazały się nieprzydatne w przypadku mojego egzemplarza telefonu.

Telefon musi iść do serwisu.

Ale dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam.

0 Like