Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dzwonienie przez zestaw głośnomówiący

(Temat utworzony: 22-09-2021 01:16 PM)
670 Wyświetlenia
Switek3
Journeyman
Opcje
Szukam wszędzie i nic nie mogę znaleźć. Podłączyłem a52s do starego zestawu glosnomowiaego nokia. Jak zrobić, żeby automatycznie wykonywał rozmowę lub ja odbierał przez głośniki jeśli jestem z nim połączony? Bo muszę odebrać ręcznie i dopiero kliknąć żeby przeszedł na bluetooth w postaci tego zestawu. Jest to bezsensowne. 
0 Like
10 Odpowiedzi
Switek3
Journeyman
Opcje
Nie o to o chodzi. Chodzi o to, żeby po wybraniu połączenia albo po odebraniu (nie automatycznym tylko kiedy chce) automatycznie rozmawiał nlorzez bluetooth. Teraz mimo podłączenia, przy wybieraniu rozmowa idzie przez telefon i muszę ręcznie kliknąć na połączenie przez bluetooth.
0 Like
Citizen2020
Voyager
Opcje
Wejdź w ustawienia BT (na telefonie) swojego zestawu, i w sekcji "Użycie dla" zaznacz "Połączenia"
0 Like
Switek3
Journeyman
Opcje
Niestety ale tak jest zaznaczone 😒
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Switek3 Jeśli dane połączenie prowadzić i kończysz przez urządzenie Bluetooth to następne automatycznie powinny się przez nie odbierać. Próbowałeś to wykonać w ten sposób?

Switek3
Journeyman
Opcje
Sprawdziłem. Nie działa ten sposób. Znowu muszę ręcznie włączyć bluetooth po wybraniu numeru. Bez sensu
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Switek3 Sprawdź, czy nie masz włączonego oszczędzania energii: Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > Tryb oszczędzania energii - trzeba wyłączyć.

Pomóc też może  wyczyszczenie danych aplikacji Bluetooth i ponowne sparowanie urządzeń:
Ustawienia > Aplikacje > Twoje aplikacje (rozwijamy) > zaznaczamy Pokaż aplikacje systemowe - Ok > Bluetooth > Domyślna Pamięć > Wyczyść dane i pamięć.

Switek3
Journeyman
Opcje
Działa połowicznie. Jak nic innego na BT nie jest podłączone to działa. A jak mam połączony zegarek na którym mogę odbierać połączenia to nie działa. Co Wy na to?
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Switek3 jakiej firmy jest zegarek i czy też ma włączoną możliwość odbierania połączeń?
Próbowałeś resetu ustawień sieciowych i ponownej konfiguracji połączeń Bluetooth?
Ustawienia>Zarządzanie ogólne>Resetowanie>Reset ustawień sieciowych.

Switek3
Journeyman
Opcje
Huawei. I tak ma wlaczone takie ustawienie. Z poprzednim telefonem nie mialo to żadnego znaczenia. Nie probowalen
0 Like