Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne zachowanie telefonu.

(Temat utworzony: 23-11-2021 02:27 AM)
903 Wyświetlenia
Lukenski
Pioneer
Opcje
Witam,
kupiłem używany telefon i podejrzewam że ma zainstalowaną aplikację szpiegującą. Telefon sam kasuje smsy, pomimo wyłączonego internetu dostaje powiadomienia od operatora o wykorzystaniu GBajtów. W przeglądarce plików w folderze download kilka razy pobrane były pliki z chmury których ja osobiście nie pobierałem. 
Pytanie jak to sprawdzić czy telefon nie ma oprogramowania szpiegującego. Antywirusy nic nie wykrywają. Ja osobiście zrobiłem hardreset lecz to nic nie dało. Ktoś coś?
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
To pozostałość po odinstalowanej lub wyłączonej aplikacji, zresetuj telefon i powinna zniknąć 😉
0 Like
Lukenski
Pioneer
Opcje
Oki dzięki wielkie, ale i tak pomimo tego mam podejrzenia że coś się dzieje nie tak z telefonem. Na przykład niektóre strony które odwiedzam same znikają z historii przeglądarki niewiedziec czemu.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli chodzi o przeglądarkę to proszę wyczyścić dane aplikacji.
0 Like
Lukenski
Pioneer
Opcje
Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem niepokojące sygnały odnośnie bezpieczeństwa mojego telefonu. Mianowicie tak :
1.W chrome niektóre odwiedzone przezemnie strony są same usuwane.
2.W schowku znajduje skopiowane nie orzezemnie rzeczy.
3.Kilka razy z galeri zdjęcia "magicznym" sposobem trafiły do kosza.
4.Facebook kilka razy zdarzyło się że dodał mi sam znajomych.
5.Facebook sam zablokował osobę której nawet nie znam. 
6.Kilka razy Facebook sam zmienił język.
A więc nie macie może pomysłu gdzie to zgłosić. Bo obawiam się że oprócz głupich żartów ktoś może wykorzystać mój telefon do złych uczynków. Później ja za to będę odpowiadał. Dzięki z góry.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ostatnim czasie na serwis zgłosiło się nam parę osób na temat Facebooka i przejmowanie kontroli nad kontami i telefonem. Nie wykluczam że to właśnie przez tą aplikacje może coś dziać się z Pana telefonem. Proponuję zmienić na początek hasła, jeśli nie pomoze to wykonać pełen reset telefonu, albo wykonać jedno i drugie.
Lukenski
Pioneer
Opcje
Hasło do Facebooka zmieniłem. Miesiąc temu i problem pozostal
0 Like
Lukenski
Pioneer
Opcje
Proszę zobaczyć tutaj jest moje urządzenie i widnieje napis plus jeszcze jeden1701597873126.jpg
0 Like
Lukenski
Pioneer
Opcje
A jak klikam w to żeby zobaczyć jakie to urządzenia to tylko wyswietla mi mój telefon .
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dlatego proponuję Panu zrobić pełen reset telefonu i jeszcze raz zmienić hasła. Tylko proszę nie przywracać kopii zapasowej.
Lukenski
Pioneer
Opcje
To tylko jeszcze dwa pytania w jakiej kolejności to zrobić? I co jeśli to też nie pomoże?
0 Like