Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne szklane pokrycie w Samsung A51

(Temat utworzony: 10-01-2021 11:04 PM)
293 Wyświetlenia
AlanKlimczak
Navigator
Opcje

Kiedy otworzyłem pudełko z smartfonem Samsung A51, wyjąłem go i ściągnąłem folię pokrywającą smartfona. Można było zauważyć cienką warstwę szkła pokrywającą smartfon. Kupiłem go w MediaExpert, ale nie dokupywałem żadnej osłony ekranu. Czy może mi ktoś to wyjaśni? (Telefon był nie używany i pudełko nie było otwierane)

8 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć
Samsung Galaxy A51 posiada fabrycznie nalożoną folię ochroną. Nie ma co się martwić.
AlanKlimczak
Navigator
Opcje
ooo... czyli nie muszę kupić ochrony ekranu😁😁. A właściwie czemu tak jest? inne smartfony (np. A10) tak nie mają
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Galaxy A10 jest to niska półka cenowo, A Galaxy A51 jest w wyższej półce cenowa i stąd takie różnice. Tak samo A10 nie posiada np. nagrywania ekranu, skanera kodów QR w aparacie, a Galaxy A51 posiada już takie funkcje.
0 Like
AlanKlimczak
Navigator
Opcje
i dlatego dodali taki bajer do A51? nie wiem co to ma do rzeczy to kodu QR i nagrywania ekranu?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Im niższa półka cenowo tym mniej funkcji, A im większa półka cenowo tym więcej funkcji i różne dodatki.
0 Like
Barteksbs
Navigator
Opcje
Oj chyba jednak nie posiada fabrycznej foli, tylko banderolę foliową z informacjami o produkcie którą tak czy siak trzeba zdjąć żeby używać telefonu.

Fabrycznie nałożone folię na ekran posiadają serie S i Note.
0 Like
AlanKlimczak
Navigator
Opcje
ściągnąłem folię z info i zauważyłem szklane cieńkie pokrycie, poczyatłem o tym i to jest fabrycznie nakładane szkło Corning Gorilla Glass na telefony z ekranowym skanerem odcisków palców. jest on nakładany fabrycznie bo inne szkła u innych producentów mogłyby być za grube i skaner by nie działał
0 Like
Barteksbs
Navigator
Opcje
Dziwne otwierałem multum A51 i nic takiego nie było, do tego nakładane do nich były szkła flex. To są skanery optyczne kiedyś czytałem że najlepiej skanują w ciemych pomieszczeniach, ile w tym prawdy niemam pojęcia nie mniej jednak od siebie polecam zeskanować ten sam palec dwa razy.
0 Like