Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dane komórkowe

(Temat utworzony: 18-02-2025 06:08 PM)
221 Wyświetlenia
kosa3
Pioneer
Opcje
Od dłuższego czasu u mnie występuje problem z internetem w telefonie. Dokładnie chodzi o to że co chwilę tracę łączność zazwyczaj wystarczy zgasić ekran wyłączyć aplikacje i wszystko wraca do normy. Takie coś występywało u mnie w samsungu a71, a teraz mam a55 wątpię żeby to był problem z telefonem. Czy możliwe jest to że karta SIM się psuje czy coś?
0 Like
13 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Czy podczas konfiguracji telefonu była przywracana kopia zapasowa? Na początek zresetuj ustawienia sieci komórkowej. Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci komórkowej. Jeśli to nie pomoże wykonaj zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak, możliwe że karta SIM odmawia posłuszeństwa. Ile karta ma lat?
kosa3
Pioneer
Opcje
9 lat
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę, że w takim razie warto udać się do operatora i poprosić o wymianę.
kosa3
Pioneer
Opcje
Cześć, mam pytanie. Ma ktoś z was może taki sam problem jak ja? Otóż problem mam już od jakiś 7 miesięcy. On zapoczątkował na moim samsungu a71(zawsze bez przerwy używane LTE z play) zaczęły się robił z internetem. Problem polegał na tym, że zasięg był lecz nie pobierało dobrze i był bardzo mocny spadek wysyłania i odbierania albo całkiem nic nie pobierało. W styczniu kupiłem samsunga a55 i z telefonu mojego starego poprzez "Mart switch" przegrałem całą konfigurację na a55. Tzn. Zdjęcia jakieś ustawienia, kontakty i aplikacje. Na tym nowym telefonie problem z siecią dalej występuje nie wiem co robić. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć! Jeśli problem występuje na dwóch telefonach to radziłbym udać się do operatora i wymienić kartę SIM, zwłaszcza jeśli ma już swoje lata.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jesli kopiowane były dane z drugiego telefonu mogło dojść do skopiowania pewnych błędów. Proszę zawsze kopiować zdjęcia, kontakty czy tez SMS-y ale nigdy nie zalecam kopiować ustawień poprzedniego telefonu. Jedyne wyjście to spróbować skofigurować urządzenie od nowa. Proszę powiedzieć jak daleko ma Pan do nadajnika Play?
kosa3
Pioneer
Opcje
Nie wiem jak daleko są ale prędzej był bardzo dobry internet raczej takiego dużego spadku by nie było, a na innej karcie sim na innym numerze na s22 jest dobry internet
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ale ta inna karta SIM to juz nie Play czy też? Play od czasów testów wyłączania 3G czasami dość mocno ogranicza prędkość internetu.