Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czarne zrzuty ekranu w galerii obrazów

(Temat utworzony: 15-08-2021 06:23 AM)
1650 Wyświetlenia
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Część, gdy przeglądałem galerie w telefonie, znalazłem kilkanaście zupełnie czarnych zrzutów ekranu. W tym dniu pożyczyłem na dosłownie kilkanaście sekund ładowarkę znajomemu. Czy powinno być to coś czym mogę się martwic czy też jest to prawdopodobnie coś niegroźnego? Na telefonie nie zaszły żadne zmiany a skany anty malware nic nie wykryly. 
Zapytałem też pomocy technicznej Sammsung i konsultant powiedział, że to nic groźnego. W sumie takie sceeenshoty tworzą się podczas próby zrobienia zrzutu np. w aplikacji Netflix.

Moge rozumieć w takim razie, że żadnego zagrożenia nie ma?

0 Like
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Manafaj  Cześć

Nie ma się czym martwić, zauważ tylko czy są to na pewno zrzuty ekranu a nie zdjęcia. Przy samych zrzutach nic złego sie nie dzieje.

Manafaj
Pathfinder
Opcje
A przy zdjęciach? Nie jestem na 100% pewnien ale wydawało mi się, że były to screensboty. Mogłem tego jeszcze nie usuwać. Natomiast ani Kaspereky ani Google Play Protect ani wbudowany w telefon skaner nic nie wykryly.
Edit: zapytałem też wsparcia i po przedstawieniu sytuacji stwierdzili, ze nie powinno się nic dziać. Ewentualnie wspomnieli o połączenia z ekspertem jeśli chce ale to opcjonalnie. Chyba nie ma powodu by nie wierzyć, prawda?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Manafaj  tak dokładnie, nie ma powodu.

Przy czarnych zdjęciach oznaczałoby to uszkodzenie np. karty pamięci.

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Mhm rozumień. Tylko kilka było takich, reszta normalnie. Gdyby coś że zdjęciami innymi się działo to się odezwę, dzięki.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź czy usunięte zrzuty ekranowe znajdują się w koszu. Jeżeli tak to przywróć jeden przykładowy obraz i sprawdź szczegóły. Jeżeli ścieżka dostępu będzie prowadziła do folderu Screenshots to mamy pewność, że problem dotyczył wyłącznie zrzutów ekranowych.