Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak karty sim, usunięta karta pamięci samsung A40

(Temat utworzony: 02-05-2021 03:03 PM)
1807 Wyświetlenia
Eweli1
Apprentice
Opcje
Od czasu ostatniej aktualizacji, wyświetla się wciąż informacja o usunięciu karty pamięci oraz braku karty sim. Wykonalam wipe cache partition i nic się nie zmieniło. Jakieś rady? 
image

image

image

image

0 Like
Luki94
Student
Opcje
Witam,
kilka razy dziennie pojawia się komunikat "brak włożonej karty SIM". Jeden slot SIM już od jakiegoś czasu bez powodu przestał działać, a z drugim dzieje się właśnie coś takiego. Po restarcie telefonu wszystko wraca do normy, ale ile razy dziennie tak można?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to obawiam się, że to usterka sprzętowa a w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Luki94
Student
Opcje
Pomogło... jakieś 1,5 dnia wszystko grało i znów ten sam problem
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pozostaje zatem wizyta w punkcie serwisowym firmy Samsung.

diak0nn
First Poster
Opcje
Telefon nie widzi żadnej karty sim po ostatniej aktualizacji 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa. Wykonaj hard reset bez kopii zapasowej. Jeżeli nic się nie zmieni to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

PatrykFelix
First Poster
Opcje
Mam to samo w a53 po ostatniej aktualizacji zawiesza się i wyłącza i tak 25 razy aż za którymś razem działa przez 5 godzin normalnie akurat dziś jeszcze od rana nie miałem problemu niech naprawią błędy w oprogramowaniu i niech wrzuca jakąś nakładkę do aktualizacji tej usterki
Juras8
Voyager
Opcje
Reset fona żona miała ten problem myślałem że karta poszła miała A 71 włożyłem kartę do nowego s20fe 5g i ok a A71 corka wzięła i działa
0 Like
rb666
Pathfinder
Opcje
A52s nie zauważyłem w/wymienonego problemu po ostatniej aktualizacji
0 Like
Aleksandra98
Explorer
Opcje
Mam problem z samsungiem galaxy a71. Mam go już ponad 2 lata i nagle zaczął mi coś świrować. A mianowicie co jakiś czas wyskakuje mi komunikat żebym włożyła karte SIM. Nieraz zresetowanie telefonu pomaga, ale na chwilę. Wyczyściłam tą szufladkę na kartę ale komunikat dalej wyskakuje. Aktualizacja jest aktualna. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Czy zacząć wpierw od wymiany karty Sim na nową i później szukać dalej? 
0 Like