Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria 5000

(Temat utworzony: 03-04-2022 10:20 AM)
17201 Wyświetlenia
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Witam czy jest jakaś metoda na baterię. Telefon nowy, więc chyba powinna z 2dni trzymać, a ja musze 2x na dobę ładować telefon. Dodam że on prawie cały czas leży. Jest mało użytkowany tj. Komunikator, jakas rozmowa i sprawdzenie FB. Zero gier, filmów, muzyki czy innych mocno wykorzystujących baterią rzeczy chodzi o model telefonu Samsung A53 5g. 
Może mieć na to wpływ ładowarka używam starej bo nie wiedziałam że w zestawie nie ma ładowarki. Czekam aż przyjdzie nowa ale to chyba nie powinno mieć wpływu na to jak bateria jest długo aktywna. 
Pozdrawiam 

525 Odpowiedzi
Arteek81
Pioneer
Opcje
Ale podczas używania. Potem w aplikacjach zamykam ja całkowicie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arteek81  Pokaż jak system ustawił działanie na jednym naładowaniu?

Poza tym żaden telefon nie wytrzyma jak używamy nawigacji.

Screenshot_20220624-115042_Device care.jpg

Arteek81
Pioneer
Opcje
Nawigacje używałem dzisiaj. W nocy jak telefon jest nie używany to przecież nawigacja nie działa. Pisałem wyżej, że 30% spada przez całą noc.
0 Like
Arteek81
Pioneer
Opcje
45%Screenshot_20220624-121132_Device care.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arteek81  Nie wiem czy przenosiłeś jakieś dane z kopii zapasowej z innego telefonu?

Po drugie włącz oszczędzanie baterii to wydłuży czas pracy.

Nie wiem czy ten czas jaki jest u ciebie 22 godziny to tak powinno być?

0 Like
Arteek81
Pioneer
Opcje
Przenosiłem z Xiaomi. Ale tylko kontakty i wiadomości
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Arteek81 Jeżeli w statystykach baterii zauważysz aplikacje które są wysoko spróbój jeszcze z poziomu ustawień dodać te aplikacje do uspionych. Mowa o opcji "Limity użycia w tle"

0 Like
anza92
First Poster
Opcje
Hej, potrzebuje pomocy🙂 od 3 miesięcy korzystam z samsunga a53 od wczoraj mam problem z baterią która z mega szybkim tempie się rozładowuje co wcześniej nie miało miejsca( co najlepsze obecnie mniej nawet korzystam z tel, gdyż jestem na wyjezdzie) aktualizacja zrobiona, optymalizacja również. Korzystam z lte aktualnie. Z 5g zmieniłam na 3g co też nie wniosolo nic nowego🤷‍♀️ jakieś pomysły? 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli masz możliwość to wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Mighn
Big Cheese
Opcje
Możliwe, że jeśli jesteś na wyjeździe, to trafiłaś do miejsca z słabym zasięgiem sieci komórkowej - wtedy telefon używa pełnej mocy swojego nadajnika (nawet jeśli nie rozmawiasz to podtrzymuje połączenie z stacją bazową) co skutkuje znacznie wyższym zużyciem baterii. Jeżeli potrzebujesz tylko telefonu i SMS możesz spróbować przełączyć się na 2G, ale nie koniecznie przyniesie to dużą poprawę.
Wtedy jedyna 100% rada, to w okresach gdy nie potrzebujesz dostępu do telefonu przełączać na tryb samolotowy.
Dodatkowo, jeśli masz dostęp do wifi to opcją jest tryb samolotowy z włączonym wifi i ustawienie połączeń przez wowifi - o ile operator daje taką możliwość.