Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria 5000

(Temat utworzony: 03-04-2022 10:20 AM)
17187 Wyświetlenia
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Witam czy jest jakaś metoda na baterię. Telefon nowy, więc chyba powinna z 2dni trzymać, a ja musze 2x na dobę ładować telefon. Dodam że on prawie cały czas leży. Jest mało użytkowany tj. Komunikator, jakas rozmowa i sprawdzenie FB. Zero gier, filmów, muzyki czy innych mocno wykorzystujących baterią rzeczy chodzi o model telefonu Samsung A53 5g. 
Może mieć na to wpływ ładowarka używam starej bo nie wiedziałam że w zestawie nie ma ładowarki. Czekam aż przyjdzie nowa ale to chyba nie powinno mieć wpływu na to jak bateria jest długo aktywna. 
Pozdrawiam 

525 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sqbi, spróbuj na początek wyczyścić dane aplikacji Usługi Google Play (Ustawienia > Aplikacje > Usługi Google Play > Pamięć > Wyczyść dane). Dodatkowo wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu. Poniżej instrukcja.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Sqbi
Explorer
Opcje
Robiłem obie te rzeczy i nic to nie dało. Usunąłem teraz aktualizacje tej aplikacji i sprawdzę czy jest jakaś różnica.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sqbi, jeżeli to również nie pomoże to pozostanie przywrócić ustawienia fabryczne zgodnie z wcześniejszymi wskazówkami.

Ksawi123
Apprentice
Opcje
Witam, niedawno kupiłem samsung a54. Wszystko byłoby ok gdyby nie problemy z baterią. 
Na różnych forach ludzie piszą że telefon wytrzymuje im nawet do dwóch dni. Na dodatek w ustawieniach w zakładce bateria pokazuje mi że pełne naładowanie starcza na 13 godz. Lecz u mnie pełne naładowanie w trybie oszczędzania baterii starcza na maks. 7 godzin lekkiego użytku. Dużą ilość funkcji takich jak lokalizacja mam wyłączone.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Niestety, ale ta statystyka nie ma idealnego odwzorowania w rzeczywistości. Czy można poprosić o jakieś zdjęcie, na którym widać czas pracy na ekranie?
0 Like
Ksawi123
Apprentice
Opcje
Nie jestem pewien czy chodziło Panu o to1705689667348.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zdecydowanie coś jest nie tak. Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Prawie, ale chodziło o to co widać w pokaż szczegóły. Chciałem zobaczyć jaki jest czas pracy na ekranie I ocenić, czy tutaj coś jest nie tak. Myślę, że jeżeli ten czas jest poniżej 5h, to można śmiało zastosować się do wskazówki @mirudo24 i wykonać zabieg Wipe cache partition.
Ksawi123
Apprentice
Opcje
Czas jest poniżej 5 godzin ale około 17 ładowałem telefon1705690888339_1705690888316_0.jpg
0 Like
Ksawi123
Apprentice
Opcje
Zrobiłem zabieg o którym Pan mówił lecz za dużo to nie dało bo w ciągu paru minut zniknęło mi 3%. Czy może być to spowodowane podłączeniem smart watcha do telefonu? Zegarek prawie cały czas jest podpięty do telefonu.
0 Like