Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd aktualizacji

(Temat utworzony: 07-05-2021 08:55 AM)
6959 Wyświetlenia
Aquarius77
Explorer
Opcje
Dzień dobry. Od wczoraj na Samsung A52 przy próbie wyszukiwania aktualizacji oprogramowania, otrzymuje komunikat: Nie można pobrać aktualizacji. Osiągnięto dzienny limit pobierania serwera.
Czy ktoś z Was miał taki komunikat? Co z tym zrobić?
Dziękuję za pomoc.
53 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Aktualizacja oprogramowania. Pamiętaj, że musisz włączyć wyświetlanie aplikacji systemowych. Przydatne wskazówki znajdziesz w poniższym wątku.

Wskazówka - rozwiązywanie problemów z aplikacjami
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

Aquarius77
Explorer
Opcje
Wyczyściłem dane aplikacji Aktualizacja oprogramowania. Zrobiłem soft reset.
Komunikat bez zmian.

Screenshot_20210507-090654_Software update.jpg

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Zaktualizuj w takim przypadku oprogramowanie telefonu za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Dzienny limit serwera , raczej twój dzienny limit , jaki masz dostęp do Internetu ?
Aquarius77
Explorer
Opcje
Próbowałem. Oprogramowanie jest aktualne.
Aquarius77
Explorer
Opcje
Komunikat pojawia się zarówno przy połączeniu wi-fi, jak i transferze danych. Nie mam ustawionego żadnego limitu.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Ok, przenosiłeś jakieś dane z poprzedniego urządzenia?

Wykonaj kroki jakie podał @mirudo24. Jeżeli dalej problem będzie występował to dokonaj przywrócenia ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopi zapasowej. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać.
Aquarius77
Explorer
Opcje

Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych. Komunikat co ciekawe niestety nadal występuje....

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Przywracałaś jakieś dane ?

Być może jest to problem związany z serwerem aktualizacji, który zostanie za kilka dni rozwiązany.