Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczny tryb makro - Galaxy A40

(Temat utworzony: 01-12-2020 09:44 PM)
1619 Wyświetlenia
mesiek
Apprentice
Opcje

Cześć,
posiadam telefon Samsung Galaxy A40 i od kilku dni zauważyłem problem z aparatem w aplikach (messenger, snapchat itd.) - nie łapie ostrości. Jedynie wyraźne zdjęcie można zrobić z bliska (jakby był w trybie makro). Wchodząc w oryginalnie zainstalowaną aplikację aparatu na telefonie zostaje ona uruchomiona w trybie makro - więc przypuszczam, że z tym jest problem. Próbowałem szukać w ustawieniach, żeby startowy tryb był ten normalny (nie makro). Co do aktualizacji - aktualizowałem telefon oraz aplikacje i dalej nic to nie zmieniło.

Jakieś pomysły? Dzięki wielkie za pomoc!😊

0 Like
10 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Spŕóbuj na początku, przywrócić w aplikacji aparat, ustawienia domyślne. Daj znać jakie są efekty.
0 Like
mesiek
Apprentice
Opcje

Resetowałem ustawienia aparatu oraz przywracałem ustawienia fabryczne całego telefonu - dalej bez zmian.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Poczekaj na wypowiedzi innych użytkowników forum, ale najprawdopodobniej pozostaje Ci zgłosić sugestie do twórców, aby dodali możliwość zmiany aparatu w samych aplikacjach.
0 Like
mesiek
Apprentice
Opcje

Okej. Dzięki za odpowiedź. Mimo wszystko mało przemyślanym rozwiązaniem jest to, że natywny aparat w telefonie startowo ma ustawiony tryb makro, który jest rzadziej używany 🙄

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@petruswojcik  Pomożesz ? 

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

Już dawno nie używam A40. A poza tym nie używam aparatu w aplikacjach więc nie mam wiedzy.

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@mesiek @vdsl2  Ja używam standardowych ustawień. Mnie wystarcza podstawa jak na razie. Używam s10e i jestem bardzo zadowolony i problemów nie mam. Niestety nie pomogę.

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@mesiek  jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy: wejdź w tryb PRO (nie pamiętam jak jest w A40) i wszystkie opcje ustaw na AUTO.

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@mesiek jeszcze to: uruchom apk Aparat  - "Ustawienia" (koło zębate) - włącz "automatyczne śledzenie ostrości" (jeśli są dostępne w tym modelu), potem znajdź i wejdź w "Ustawienia do zachowania" i wyłącz wszystkie opcje. Próbowałem tego na s10e i jest różnica.

0 Like