04-02-2020 05:16 AM – ostatnio edytowany 01-06-2020 04:22 PM przez EwaK
Problem polega dokładnie na dotyku który nie działa precyzyjnie w grach typu Pubg , call of duty mobile. Problem ten opisywany jest szeroko w Internecie przez użytkowników A70 lecz nie ma żadnego rozwiązania które przyniosło by rezultaty. Jestem bardzo rozczarowany zakupem w/w telefonu gdyż używałem do tych gier tel. dużo tańszego chińskiego producenta i nie miałem tych oto problemów. Jeśli jesteście Państwo mi w stanie jakoś pomóc był bym bardzo wdzięczny. Zaznaczam że nie używałem żadnych szkieł czy foli . Link do yt z problemem zamieszczam aczkolwiek z tego co wiem PROBLEM jest wam znany. Pozdrawiam. link yt z problemem https://m.youtube.com/watch?v=rTKHVaCJ8_Y
04-02-2020 11:01 AM
@ZaStarya70, spróbuj wykonać wipe cache partition. Czy w ustawieniach telefonu jest dostępna opcja zwiększania czułości dotyku (Ustawienia > Wyświetlacz > Czułość dotyku). W ostateczności wykonaj hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.
04-02-2020 12:22 PM
04-02-2020 12:31 PM
@ZaStarya70, rozumiem istotę problemu. Jeżeli powyższe wskazówki nie przyniosły oczekiwanego rezultatu to obawiam się, że na forum nic więcej nie wymyślimy. Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members oraz do wizyty w punkcie serwisowym.
15-02-2020 03:53 PM
Odp. Z serwisu brzmi tak: Problem leży po stronie oprogramowania firm trzecich . Śmiech na sali tłumacze ze problem występuje w menu i reszta aplikacji które można przewinąć np przegladarka też nie reaguje na dotyk . Dużo ludzi z różnych rejonów świata opisuje dokładnie ten sam problem a suport pisze że nie ma problemu. Dlaczego akurat musiałem kupić taki model OMG. Pierwszy Samsung od kilku lat i bardzo żałuję bo kupiłem urządzenie typowo pod grę a tu takie szopki. Jeśli czyta to jakiś gracz to szczerze nie polecam tego modelu (A70). Myślę że już nic na to nie poradzę ale kogoś ustrzege przed zakupem tego modelu. Pozdrawiam
15-02-2020 07:38 PM
@ZaStarya70, sprawdź jeszcze czy problem występuje w trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to odpisz do serwisu, że aplikacje firm trzecich nie mają wpływu na występowanie problemu ponieważ występuje on również podczas korzystania z telefonu w trybie bezpiecznym.
12-04-2020 09:14 PM
Hej, mojej mamie przed chwilą pojawił się identyczny problem. Klawisze głośności i zasilania działają, a dotyk przestał (Galaxy A 70). Rozwiązaniem problemu było włączenie aparatu za pośrednictwem skrótu klawiszowego (2 krotnie klawisz zasilania), następnie z poziomu aparatu przesunąłem palcem i telefon ponownie zaczął reagować na dotyk. Pozdrawiam i mam nadzieję że u was też zadziała.
16-01-2021 10:14 AM
Dzień dobry,
mam problem z ekranem w telefonie (SAMSUNG Galaxy A70), a niniejszym że nie działa mi dotyk i nawet nie mogę go ponownie uruchomić . Ja już sama nie wiem co ja mam zrobić. Proszę o pomoc 😞
16-01-2021 10:21 AM — edytowano 16-01-2021 10:22 AM
Spróbuj przytrzymać klawisz głośności ciszej (-) oraz power przez 5/10 sec.
16-01-2021 10:27 AM
Dziękuję Bardzo Działa, uratował mnie Pan