Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] Samsung a70 problem z dotykiem

(Temat utworzony: 04-02-2020 05:16 AM)
12251 Wyświetlenia
ZaStarya70
Apprentice
Opcje

Problem polega dokładnie na dotyku który nie działa precyzyjnie w grach typu Pubg , call of duty mobile. Problem ten opisywany jest szeroko w Internecie przez użytkowników A70 lecz nie ma żadnego rozwiązania które przyniosło by rezultaty. Jestem bardzo rozczarowany zakupem w/w telefonu gdyż używałem do tych gier tel. dużo tańszego chińskiego producenta i nie miałem tych oto problemów. Jeśli jesteście Państwo mi w stanie jakoś pomóc był bym bardzo wdzięczny. Zaznaczam że nie używałem żadnych szkieł czy foli . Link do yt z problemem zamieszczam aczkolwiek z tego co wiem PROBLEM jest wam znany. Pozdrawiam. link yt z problemem  https://m.youtube.com/watch?v=rTKHVaCJ8_Y

0 Like
17 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZaStarya70, spróbuj wykonać wipe cache partition. Czy w ustawieniach telefonu jest dostępna opcja zwiększania czułości dotyku (Ustawienia > Wyświetlacz > Czułość dotyku). W ostateczności wykonaj hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

ZaStarya70
Apprentice
Opcje
Witam nismo i dziękuję za odp. wipe cache partition wykonywałem , czułość też ustawiłem a jeśli chodzi o hard reset to wgrywalem też inne
oficjalne fw odinem bez jakiej kolwiek poprawy. Zaznaczam że tel od razu po kupnie na czystym sofcie tak działał. Nie wiem czy rozumiesz problem, ale jak w grze próbuje prawym dzojstykiem wycelowac w postać na większą odległość jest to nie możliwe. Ten sam problem występuje w menu jak na w/w filmie delikatne poruszanie palcem po ekranie nie powoduje ruchu . W każdym innym telefonie nie mam tego problemu .Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZaStarya70, rozumiem istotę problemu. Jeżeli powyższe wskazówki nie przyniosły oczekiwanego rezultatu to obawiam się, że na forum nic więcej nie wymyślimy. Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members oraz do wizyty w punkcie serwisowym.

ZaStarya70
Apprentice
Opcje

Odp. Z serwisu brzmi tak: Problem leży po stronie oprogramowania firm trzecich . Śmiech na sali tłumacze ze problem występuje w menu i reszta aplikacji które można przewinąć np przegladarka też nie reaguje na dotyk . Dużo ludzi z różnych  rejonów świata opisuje dokładnie ten sam problem a suport pisze że nie ma problemu. Dlaczego akurat musiałem kupić taki model OMG. Pierwszy Samsung od kilku lat i bardzo żałuję bo kupiłem urządzenie typowo pod grę a tu takie szopki. Jeśli czyta to jakiś gracz to szczerze nie polecam tego modelu (A70). Myślę że już nic na to nie poradzę  ale kogoś ustrzege przed zakupem tego modelu. Pozdrawiam

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZaStarya70, sprawdź jeszcze czy problem występuje w trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to odpisz do serwisu, że aplikacje firm trzecich nie mają wpływu na występowanie problemu ponieważ występuje on również podczas korzystania z telefonu w trybie bezpiecznym.

0 Like
KamsonV
First Poster
Opcje

Hej, mojej mamie przed chwilą pojawił się identyczny problem. Klawisze głośności i zasilania działają, a dotyk przestał (Galaxy A 70). Rozwiązaniem problemu było włączenie aparatu za pośrednictwem skrótu klawiszowego (2 krotnie klawisz zasilania), następnie z poziomu aparatu przesunąłem palcem i telefon ponownie zaczął reagować na dotyk. Pozdrawiam i mam nadzieję że u was też zadziała.

Paulina2001
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

mam problem z ekranem w telefonie (SAMSUNG Galaxy A70), a niniejszym że nie działa mi dotyk i nawet nie mogę go ponownie uruchomić . Ja już sama nie wiem co ja mam zrobić. Proszę o pomoc 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj przytrzymać klawisz głośności ciszej (-) oraz power przez 5/10 sec.

Paulina2001
First Poster
Opcje

Dziękuję Bardzo :face-with-tears-of-joy: Działa, uratował mnie Pan :smiling-face:

0 Like