25-04-2020 09:14 PM – ostatnio edytowany 01-06-2020 04:28 PM przez EwaK
Zostawiłem telefon pod ładowarką na około 48 godzin,. Podczas użytkowania zauważyłem na ekranie Przebarwienie na białym tle. Mam czarny temat nie rzuca się to w oczy.
W prawym dolnym rogu część dotyku oraz okolice głośnika ubrudzone były czymś w rodzaju kleju, ciężko było to usunąć, cały czas myślałem że telefon jest po prostu brudny,. Dotyk działa w 100 procentach podczas testu *×0*× wszystko jest ok. Telefon mam 8 miesięcy, jest używany wyłącznie przeze mnie, nie opuszcza domu, nie upadł,. Macie jakiś pomysł co to może być,. Napisałem już kilka wiadomości do Samsunga, są na bieżąco kasowane z Memners bez odpowiedzi.
Miałem już kiedyś problem z S7 i S8 ale najwyraźniej metal i szkło lepiej reagują na podwyższoną temperaturę podczas ładowania, s7 przegrzewa się wybitnie.
Miałem nadzieję że A 70 będzie bezawaryjne, sugerowalem się opiniami i filmami z Youtube,.
Wyczytałem również że mój problem nie jest odosobniony,.
Co robić,? Macie jakieś pomysły?Na Blue nie widać
25-04-2020 09:29 PM
@dms88 ciężko cokolwiek wywnioskować z o pisów zawartych w postach.
Telefon zakupiony jako nowy, czy używany.
Piszesz o przebarwieniu, a screeny odnoszące się do dotyku.
25-04-2020 09:51 PM
Telefon kupiony jako nowy 01.07.2019 na Alledrogo,. Bardzo sporadycznie używany ponieważ bliżej mi do serii S niż A, z rad moje zdumienie, co to za plama. Jakbym czuł winę nie szukał bym wytłumaczenia zjawiska..
26-04-2020 10:44 AM
@dms88, przebarwienie wygląda na usterkę wyświetlacza. Na Allero można kupić telefony pochodzące z całego świata więc na początek upewnij się, że posiadasz dokument zakupu, który upoważnia do skorzytania z gwarancji producenta w Polsce. Jeżeli nie to będziesz musiał złożyć reklamację w sklepie, w którym kupiłeś smartfon.