Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] Po aktualizacji Samsunga A70 słabe ładowanie

(Temat utworzony: 05-02-2020 10:46 PM)
4185 Wyświetlenia
albertuss
First Poster
Opcje

Witam. Proszę o informacje na temat dziwnego zjawiska. W dniu 4.2.2020 została pobrana aktualizacja Do Samsunga A70  (lub łatka ok 400MB) (A705FNXXU5ASL4)  od tego momentu mam problem z ładowaniem telefonu tzn. mam w posiadaniu jeszcze 3 inne telefony Samsunga (Note 3, Note 4 i S8) wspólnie używamy te same ładowarki (EP-TA20EWE  Z SYSTEMEM FAST CHARGING) po aktualizacji mój nowy 4 m-c telefon  nie chce się teraz ładować tak jak wcześniej - dosłownie jest ikona ładowania, ale nic to nie daje 30minut a ni ewzrośnie nawet o 1 %, używając telefonu np. w aplikacji Facebook przez jakiś czas bateria % powoli spada (a jest podpięta jak wcześnie do ładowania). Dzień wcześnie przed aktualizacją, podczas ładowania, grałem w 2 gry na zmianę (telefon, obciążony), wszystko było ok, bateria się ładowała i stała na 100%. Dodam, że zawsze miałem wyłączone szybkie ładowanie w opcjach telefonu (w celu zachowania lepszej żywotności baterii) a ładowanie było i tak dosyć szybkie. Teraz mam komunikat by podłączyć tylko oryginalną ładowarkę dołączoną do telefonu, na niej również szału prędkości nie ma jak wcześniej. Ładowanie telefonu przez ładowarkę samochodową, również nie jest możliwe (takie samo zjawisko jak przez sieciową) 30 minut ładowania a naładowanie nie wzrosło nawet o 1 %, wcześnie spokojnie o 15-20%, Zrobiłem Hard Reset nic nie pomogło. W czym problem???? (czy to wina aktualizacji czy zbieg okoliczności i coś z telefonem się stało)??

0 Like
14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@albertuss jeżeli używasz oryginalnej ładowarki od tego modelu. Sprawdzałeś również inne a tą na innych telefonach i wszystko było okej, ponadto nie ma zabrudzenia w porcie USB twojego telefonu, to jest duża szansa, że doszło do uszkodzenia sprzętowego i konieczna będzie wizyta w serwisie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@albertuss, zerknij do tego wątku i daj znać czy wskazówki tam opisane okazały się pomocne.

0 Like
albertuss
First Poster
Opcje

Po wgraniu nowego romu przestały działać mi kable (dotyczy kabeli + koncówka magnetyczna, mam kilka miejsc gdzie ładuję telefon ja i wszyscy członkowie rodziny swoje sprzęty) - dodam, że wcześniej nie było z tym żadnych problemów,  mam S8, NOTE 3 i 4  i one działąją (na wszystkich ładowarkach). Zmoim  A70 musze wrócić do tradycyjnego przewodu. Myślałem o powrocie do starszego romu, ale jest to niemożliwe z zachowaniem gwarancji. Wychodzi na to że Samsung coś  zmienił w sofcie by blokować takie gadżety lub jest jakiś błąd systemowy. Mam nadzieję, że następna aktualizacja rozwiąże problem.

0 Like
blek88
Journeyman
Opcje
witam, mi po wgraniu nowego oprogramowania dziwnie dziala szybkie ladowanie, z 80 do 100% pokazuje że będzie się lądował ok 30, ładowarka i kabel ori, wykrywa szybkie ladowanie ale wolno laduje i pokazyje bardzo długi czas do pelnego naladowania
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Spróbuj wykonać zabieg wipe cache partition, który nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Poradnik : Rozwiązano: [Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition - Samsung Community

0 Like
blek88
Journeyman
Opcje
można trochę jasniej?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@blek88 Co mam Ci dokładnie jaśniej wyjaśnić ?

0 Like
blek88
Journeyman
Opcje
jak to zrobić
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Podałem Ci w pierwotniej wiadomości link do poradnika. Jest on widoczny w przeglądarkowej wersji forum ( nie w Samsung Members)

0 Like