Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A70] Jakość zdjęć Samsung Galaxy A70 po aktualizacji

(Temat utworzony: 01-11-2019 09:19 AM)
16360 Wyświetlenia
MateuszWitk0
Apprentice
Opcje

Witam. 

Od paru miesięcy jestem posiadaczem Samsung Galaxy A70 ( SM-A705FN/DS ) 

Do czasu aktualizacji która nastąpiła u mnie 25 Października 2019 ( Wersja: A705FNXXU3ASI2/A705FNOXM3ASI2/A705FNXXU3ASH1 ) było wszystko w porządku z moim aparatem, jakość zdjęć była znakomita - zadowalająca. Czy to był dzień, czy noc to nie miałem żadnych problemów. Ale...

Po wykonaniu aktualizacji zaczął się problem z jakością zdjęć.. z ostrością. Zdjęcia wychodzą rozmazane szczególnie przy mniejszym świetle. Wykonać selfi nie zamazane ( Komórka stoi nie ruchomo ) graniczy z cudem, tzn na tą ilość zdjęć którą wykonałem to żadne nie wyszło. Znalazłem informację w internecie abym spróbował usunąć dane z ustawień aplikacji aparat i oczywiście to wykonałem aczkolwiek bez żadnej poprawy. Informacje zawarte w tej aktualizacji jasno wskazują, że było coś grzebane z poprawioniem jakości zdjęć z aparatu czy też ulepszono stabilność aplikacji aparat itp. Moja żona która posiada taki sam telefon również po aktualizacji ma problem z wykonaniem prawidłowo zdjęcia. 

Teraz pytanie, co mam zrobić ? Czy może udać się do serwisu gdzie telefon został kupiony czy jest jakiś inny sposób ? 

Wersja aparatu 9.0.05.79

Pozdrawiam Serdecznie,

Witkowski Mateusz.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noaraf23, jeżeli skorzystałeś ze wskazówek podanych w tym wątku i w dalszym ciągu masz problem z aparatem to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
noaraf23
Journeyman
Opcje

Witam, 

Przed zakupem czytałem recenzję które chwalimy telefon za szybkość działania itp oraz super aparat ,  jak do działania telefon nie można mieć żadnych zastrzeżeń to do ostrości aparatu to szczerze mówiąc porażka . 

W Internecie są przykładowe zdjęcia wykonane przez telefon A 70 to na dzień dzisiejszy nie udało się mi wykonać choćby jednego takiego zdjęcia . 

W następnym poście umieszczę zdjęcia.  

0 Like
noaraf23
Journeyman
Opcje

Zjecie wykonane samsung J6+Na rozych stronach zjecia aparatow sa w centralnym punkcie, jak widac na zdjęciu w aparacie ktory zakupilem tak nie jest . 

0 Like
noaraf23
Journeyman
Opcje

https://mobilefoto.pl/fototest-samsung-galaxy-a70/

Pod tym linkiem jest artykuł w którym sa umieszczone zjecia wykonane telefonem samsung A70 . 

Jak pisałem nie udalo mi sie chocby jednego zjecia wykonanc jak na tej stonie ..

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noaraf23, niestety nic więcej nie wymyślimy na forum. Jeżeli wszystkie zdjęcia wykonane telefonem są niewyraźne lub rozmazane to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz w tym miejscu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Według mnie to autor tematu nie przyłożył się do zrobienia tych zdjęć. 

0 Like
noaraf23
Journeyman
Opcje
Jesli masz na mysli moja osobe to sobie wypraszam
Jesli telefon z 2015 roku z jednym aparatem 16 mb wykonuje w automatycznych ustawianiach lepsze zdjecia niz telefon z 2019 roku z po 3 aparatem 32 mb
A wszystkie reklamy mowia ze super aparat
To mam wrazenie ze cos nie tak poszło na lini produkcyjnej !!
Jak sie nudzisz to nie pisze bzdurnych odpowiedz !!
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@noaraf23  To udaj, się do serwisu jak masz problem to nie narzekaj  się na forum 

0 Like
noaraf23
Journeyman
Opcje
Oczywiscie udam sie do servisu ,
Pisze na forum samsunga i moze jest oficjalny komunikat o takich przypadkach.
Moze samsung cos wie ze aparaty czy po aktualizajci przestaja dzialac prawidłowo
A szcsegolnie jaki miala koniec sprawa
Mateusza.W ktory pisal jako pierwszy .
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noaraf23, nie spotkałem się z oficjalnym komunikatem dotyczącym wadliwie działającego aparatu w modelu Galaxy A70. Najlepszym wyjściem będzie, tak jak zostało to wspomniane w poprzednich wiadomościach, udanie się do punktu serwisowego.

@MateuszWitk0, czy oddałeś telefon do serwisu? Czy aparat po wizycie w serwisie funkcjonuje prawidłowo?

0 Like