07-11-2019 08:40 PM – ostatnio edytowany 31-05-2020 09:09 PM przez EwaK
Dobry wieczór,
od kilku dni występuje u mnie problem z ładowaniem telefonu; albowiem ten po podłączeniu do dowolnej ładowarki informuje, że telefon jest podłączony i trwa szybkie ładowanie (rozpoznaje też ładowarkę z zestawu), ale mimo to - faktyczne ładowanie nie ma miejsca.
Udaje się ładować przy ponownym urochomieniu, czasem wystarczy pojedyńcze, czasem wielokrotne. Dokonałem też przywracania do ustawień fabrycznych, ale nic się pod tym względem nie zmieniło. Urządzenie wciąż poznaje zasilacz, lecz nie daje się naładować. Co można z tym zrobić i czym to może być spowodowane? Z góry dziękuję za jakieś informacje, pozdrawiam.
07-11-2019 08:48 PM
@vonshiak, czy po wykonaniu przywracania ustawień fabrycznych wgrywałeś kopię zapasową? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli nie przywracałeś kopii to warto sprawdzić ładowanie na innym kablu. W przypadku kiedy problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w serwisie.
09-01-2020 02:36 PM
Mam dokładnie ten sam problem z półrocznym A70. Oddałam na gwarancję. Przyjechał po miesiącu jako naprawiony. Podłączam ładowanie i co? Dalej to samo. U mnie czasem ładuje przed 3-5 sekund a ekran wygaszając się jakby odłączał ładowarkę. Zresztą dziś już nie ładuje wcale. Mój mąż ma taki sam telefon i jego działa bez zarzutu. Podczas naprawy wymieniono gniazdo i oprogramowanie. Właśnie zamawiam kuriera niech go zabiera.
09-01-2020 07:39 PM
@iwonkalaczek, przykro mi, że wizyta w serwisie nie rozwiązała problemu. Trzymam jednak kciuki za to, że tym razem wszystko będzie w porządku i telefon będzie się ładował prawidłowo
26-09-2020 08:50 AM
W moim A70 wczoraj na własnej ładowarce zaczął co kilka sekund powiadamiać, ze podłączono ładowanie po chwili przestał i wcale nie reaguje na swoją szybką ładowarkę ( inny telefon ta ładowarka ładuje). Na zwykłej ładowarce ładuje się po całej nocy do 90 %. Zamieniłem Huawei'a na Samsunga bo tamten robił cały czas problemy czyżby zamienił wujek siekierkę na kijek? Chyba serwis potrzebny? Mam kupić teraz kolejny telefon dla żony i zaplanowany Samsung jakby się oddalał.
26-09-2020 12:43 PM
Na początek zerknij do poniższego wątku i daj znać czy udało się rozwiązać problem.
23-06-2021 05:08 PM
Witam!
Mam do Państwa pytanie może ktoś z was mi pomoże mam problem z ładowaniem Galaxy A70 a mianowicie telefon podpięty do gniazdka nie ładuje, ale gdy podłącze go do komputera ładuje się a ładowarka działa bo inne telefony ładuje ma ktoś może pomysł o co chodzi? Z góry dziękuje!
23-06-2021 05:20 PM
Na początek zerknij do poniższego wątku.
Problemy z ładowaniem? Sprawdź potencjalne przyczyny
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problemy-z-%C5%82adowaniem-sprawd%C5%BA...
15-08-2024 12:11 PM
15-08-2024 12:30 PM
@Eryk, Sprawdź ładowanie na innym kablu oraz ładowarce, a także zerknij czy w gnieździe USB nie ma żadnych zabrudzeń.
Problemy z ładowaniem? Sprawdź potencjalne przyczyny.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problemy-z-%C5%82adowaniem-sprawd%C5%BA...