Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] Czujnik zbliżeniowy Galaxy A70

(Temat utworzony: 29-05-2019 08:14 PM)
7396 Wyświetlenia
voolier
First Poster
Opcje

Witam,

Kupiłem ostatnio Galaxy A70 i mam pewien problem. Po odebraniu połączenia ekran się wygasza ale gdy odsunę telefon od ucha wyświetlacz się automatycznie nie podswietla muszę to zrobić przyciskiem zasilania. Można to jakoś ustawić, żeby po odsunięciu od ucha wyswietlacz automatycznie się włączał?

0 Like
12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @voolier. Problem występuje od nowości czy pojawił się po jakimś czasie? Masz na telefonie dodatkową ochronę w postaci folii lub szkła?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@voolier, Witaj na forum. Na początek warto sprawdzić czy czujnik zbliżeniowy działa poprawnie.

Telefon --> *#0*# --> Sensor --> Dłonią zakrywasz górną cześć telefonu. W przypadku zbliżenia telefon powinien zacząć wibrować i świecić się na zielono.

Screenshot_20190530-195906_HwModuleTest.jpgScreenshot_20190530-195909_HwModuleTest.jpg

polkop
Apprentice
Opcje

Trzy dni temu zakupiłek A70. Od samego początku mam problem z czujnikiem zbliżeniowym. Podczas rozmów aparat zawiesza połączenie, rozłącza i co chwila widzę że świeci ekran. Na początku myślałem że to wima szkła zmieniłem 2 razy. Bez szkła jest to samo. Masakra czytając wpisy ma forum widzę że Samsumg zlewa temat. Czy to prawda że czekamy na aktualizację softu czy już wysyłać telefon do serwisu?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@polkop, czy posiadasz najnowszą wersję oprogramowania o numerze A705FNXXU3ASI2? Sprawdzałeś działanie czujnika zgodnie ze wskazówkami przekazanymi przez @kamil40013 w jednej z poprzednich wiadomości?

0 Like
polkop
Apprentice
Opcje

Test który jest w poście nie działa. Pobrałem jakąś aplikacje do testowania czujników i tam czujnik działa.

Oprogramowanie : A705FNXXU3ASJ3.

Zrobiłem reset i nie przywracałem kopii, zobaczę jak teraz podziała.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@polkop, czyli posiadasz nowszą wersję niż jest widoczna na tej stronie. Daj znać jak się sprawuje czujnik po przywróceniu ustawień fabrycznych.

0 Like
polkop
Apprentice
Opcje

3 rozmowy i super. Teraz zastanawiam się czy przywrócić moją kopię z A7?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@polkop, możesz zaryzykować, ale jeżeli problemy wrócą to konieczne będzie ponowne wykonanie resetowania. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy, dlatego nie zalecam korzystania z kopii zapasowej w przypadku kiedy wcześniej wystąpiły problemy.

0 Like
polkop
Apprentice
Opcje

Wygląda to dużo lepiej. Kopii nie przywracałem. Zobaczymy co będzie dalej.