Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A7] Blokada ekranu klapka etui galaxy a7 2018

(Temat utworzony: 17-11-2018 01:42 PM)
21960 Wyświetlenia
Woojo87
Apprentice
Opcje

Witam mam dwa etui zamykane z klapka jak mam ustawić w telefonie aby blokował się ekran w chwili zamknięcia klapki bo wiem że taka opcja jest w a7 ustawiłem ale nie działa....To wina etui czy ja może coś źle zrobiłem przykładowo w Xperi xa1 który miałem poprzednio nie musiałem nic ustawiać blokował się sam ...z góry dziękuję za odpowiedzi 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @Woojo87,

Rozumiem, że masz na myśli wygaszenie ekranu po zamknięciu klapy etui.

Pierwsze pytanie: czy etui jest oryginalne i dedykowane do tego modelu?

Drugie pytanie: czy w włączyłeś Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Akcesoria > Automatyczne odblokowanie. Dodatkowo, zwróć uwagę na treść opisu, który znajduje się przy powyższej funkcji.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @Woojo87,

Rozumiem, że masz na myśli wygaszenie ekranu po zamknięciu klapy etui.

Pierwsze pytanie: czy etui jest oryginalne i dedykowane do tego modelu?

Drugie pytanie: czy w włączyłeś Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Akcesoria > Automatyczne odblokowanie. Dodatkowo, zwróć uwagę na treść opisu, który znajduje się przy powyższej funkcji.

Woojo87
Apprentice
Opcje

Szczerze to zarówno jedno jak i drugie nie jest oryginalne ....

0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

@Woojo87 w takim razie niestety nikt nie da Ci gwarancji, że to będzie działało. Przy nieoryginalnych akcesoriach to loteria.

Woojo87
Apprentice
Opcje
Tylko że do a7 tej nowej nigdzie nie ma oryginalnych dedykowanych etui ....Czy to w sklepach partnerskich czy u operatorów każdy tłumaczy się że to nowy model i nie ma nic dostępnego....
0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

@Woojo87 przykro mi, pozostaje zaczekać, aż dedykowane akcesoria zostaną wprowadzone na rynek.

0 Like
bogotor
Apprentice
Opcje

Witam. Ten temat drążyłem od ubiegłego roku gdy kupiłem A7 2018, a mam etui firmy REVERSE (wszystkie kilkanaście telefonów miałem w etui do paska na klapkę magnetyczną, ale tylko A7 jest tak czuły). Podane rozwiązanie (Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Akcesoria > Automatyczne odblokowanie - odznacz) działa połowicznie. Już nie włącza się ekran startowy, gdzie zawsze paluchem włączałem połączenie telefoniczne lub jakąś aplikację,  a włącza się ekran blokady.

bogotor
Apprentice
Opcje

Do poprzedniej mojej informacji rozwiązującej opisany problem dodam, że kabura która nie wywołuje otwarcia ekranu smartfona (efekt Halla) to telONE MAX (rozmiar 18) - ładna kabura mieszcząca nawet Samsunga A70 (ekran 6.7"). Nie kupujcie kabur REVERSE czy FORSELL bo one uruchamiaja ekran smartfona.

0 Like