Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A7] Aparat w Samsungu Galaxy A7 - co poszło nie tak?

(Temat utworzony: 23-06-2019 11:07 AM)
712 Wyświetlenia
iLovePuma
First Poster
Opcje

Witam, właśnie przesiadłem się z A5 2015 na A7 2018 i strasznie się zawiodłem. Ogólnie nie zależało mi na super wydajności bo raczej nie gram w nic na telefonie, ale widzę różnice, A7 jest szybszy (w końcu 3 lata różnicy...) Ale to na czym mi zależało to zdjęcia, które na A7 wyglądają tragicznie... zdjęcia z A5 mają dużo więcej detali, pomimo mniejszej rozdzielczości. Zdjęcia z A7 wyglądają jak po redukcji szumu, wszystkie detale po przybliżeniu są rozmyte. Nie mogę pojąć jak telefon 3 lata młodszy, z tej samej średniej półki- do tego reklamowany jako świetny aparat- może być gorszy...
Może ktoś zna jakąś aplikację która będzie lepsza od oryginalnego oprogramowania?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :face-with-tears-of-joy:

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@iLovePuma  Czy możesz pokazać jakieś zdjęcia ? A poza tym już mamy taki temat jak tu Jakość zdjęć Galaxy-A7

iLovePuma
First Poster
Opcje

20190623_113339.jpg20190623_113410.jpgwoo.png

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@iLovePuma  Jaki masz Android Oreo czy Pie ? Sam aplikacja nic nie zmieni co do jakości zdjęć.

0 Like
iLovePuma
First Poster
Opcje
System to Oreo.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@iLovePuma  A telefon masz z wolnego rynku czy od jakiegoś operatora ?

Zobacz jakie są zmiany na Pie "XEO"http://doc.samsungmobile.com/SM-A750FN/XEO/doc.html

0 Like
iLovePuma
First Poster
Opcje

Telefon z Plusa. Jedyne co się zaktualizowało to nakładka Samsunga, ponad 400 mb i nic nie zmieniło w kwestii zdjęć.
Jeżeli chodzi o Android to jest napisane, że jest aktualny 😕

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dla sieci Plus jeszcze nie ma do tego modelu  Harmonogram aktualizacji Android Pie

0 Like
iLovePuma
First Poster
Opcje

Po prostu czas zmienić producenta. Szkoda bo z A5 byłem naprawdę zadowolony.
Dzięki za próbę pomocy :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@iLovePuma  A może coś jest nie tak samym aparatem ja bym się udał do serwisu i na miejscu Ci sprawdzą.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like