Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A6] - problem z ładowaniem po aktualizacji do Androida 9.

(Temat utworzony: 04-04-2019 07:57 AM)
14447 Wyświetlenia
Soban
Pioneer
Opcje

Witam wszystkich.

Po aktualizacji do Androida 9 mam problemy z ładowaniem telefonu.

Polega on na tym, że nie doładowuje sie do końca. Podłączam telefon na noc do ładowania, rano odłączam i ma np. 70%.

Czasami naładuje się do 100% ale to zdarza się z raz na 3 dni. Sprawdzam w Użyciu baterii i tam też pokazuje, że ładował się do 70% a potem zaczęło się rozładowywanie.

Ma ktoś może pomysł co to może być?

Z góry dziękuję.

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

Sprawdzałem A6 i A6+ pod względem ładowania. Nie ma problemu. Ładuje normalnie. Pie w obu przypadkach działa jednak ociężalej niż Oreo. Ale bateria trzyma długo. W moim przypadku A6 do 48 godz. A6+ nawet do 3 dni. Na Oreo to było niemożliwe.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@petruswojcik  Jak dobrze pamiętam to A6(1.5GB) miał wiekszą aktulizacje od A6+(1.2GB).

petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@vdsl2  Tak A6+ miał mniejszą.

0 Like
Patarek
Student
Opcje

Ja ma także takie same problemy z ładowaniem. A parowaniem bluetooth i z GPS em.... Oczywiście zaktualizowany do pie. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Patarek  Czy telefon masz z wolnego rynku czy od jakiegość operatora mam taki sam telefom A6 2018 i nie mam żadnych problemu z jego działaniem na Pie.

0 Like
Patarek
Student
Opcje
Mam z wolnego rynku. I dzisaj w nocy np naładować się tylko do 30 procent. Kilka dni temu wcale nie reagował na ładowarki. Jak go wyłączyłem to zaswiecila się tylko ikonka pioruna i się nie ladowal. Dopiero po kilkukrotnym podlaczeniu na wyłączonym telefonie zaczął ładować. I tak mam codziennie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Patarek  Może masz uszkodzony kabel lub ładowarkę albo zanieczyszczony port USB czy telefon był przywracany do ustawień fabrycznych ? Poczytaj też o Hard reset https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

0 Like
Patarek
Student
Opcje
To chyba będzie rozwiązanie problemu z ładowaniem. Chociaż chciałem tego uniknąć.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Patarek Jak zdecydujesz się na Hard reset to nie przywracaj z kopii zapasowej bo przywrócisz błędy jakie masz teraz i nie rozwiąże Ci problemu.

0 Like
Patarek
Student
Opcje
A co masz na myśli z kopi zapasowej? Tej co się znajduje na koncie Google i w trakcie pierwszego logowania pyta się o to czy przywrócić aplikacje? Aż tak dobry w tym nie jestem dlatego się pytam
0 Like