Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A55 sam się resetuje

(Temat utworzony: 15-03-2025 08:52 PM)
1644 Wyświetlenia
baziu15
Explorer
Opcje
Hej. Mam problem z moim galaxy a55 8/256. Uruchamia się ponownie samemu w różnych momentach. Robiłem soft reset, wipe reset partition. Ale nic się nie zmienia. Szukam czy jest jeszcze jakieś miejsce gdzie szukać rozwiązania zanim sięgnę po przywrócenie ustawień fabrycznych. 
84 Odpowiedzi
dario9678
Pathfinder
Opcje
Jedyna nadzieja ze Android 15 naprawi blad powodujacy restart
Tymuszor
Navigator
Opcje
1. Aktualizacja systemu
Upewnij się, że masz zainstalowaną najnowszą wersję oprogramowania. Samsung regularnie wypuszcza poprawki, które mogą rozwiązać problemy stabilności systemu.

2. Tryb bezpieczny (Safe Mode)
Uruchom telefon w trybie bezpiecznym, żeby wykluczyć problem spowodowany przez aplikacje firm trzecich. Jeśli w tym trybie telefon działa stabilnie, prawdopodobnie któraś z pobranych aplikacji powoduje restart.

3. Monitorowanie stanu baterii i temperatury
Niektóre przypadki restartów są związane z przegrzewaniem lub problemami z baterią. Warto zainstalować aplikację monitorującą (np. AccuBattery czy podobną), aby sprawdzić, czy telefon nie osiąga zbyt wysokich temperatur lub czy bateria nie ma widocznych problemów.

4. Sprawdzenie logów systemowych
Jeśli masz możliwość, przejrzyj logi systemowe (poprzez ADB lub dedykowane aplikacje diagnostyczne). Mogą one wskazać, czy restart jest wywoływany przez błąd oprogramowania, przegrzanie, czy może jakiś inny problem sprzętowy.

5. Wyłączenie lub aktualizacja aplikacji systemowych
Czasami przyczyną restartów mogą być aplikacje lub procesy systemowe działające w tle. Warto sprawdzić, czy nie ma dostępnych aktualizacji dla kluczowych aplikacji systemowych lub czy któraś z ostatnio zainstalowanych aplikacji nie powoduje konfliktu.
0 Like
baziu15
Explorer
Opcje
Gdyby to była aplikacja, skąd mam wiedzieć która?
0 Like
Tymuszor
Navigator
Opcje
Najlepiej sprawdzić wszystkie aplikacje i wyczyścić pamięć podręczną aplikacji systemowych
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Wszyscy użytkownicy A55 u których wystąpił problem zgłaszają wystąpienie problemu po grudniowej aktualizacji, czyszczenie, reset do ustawień fabrycznych, wipe cache partition, nic z w/w nie pomogło, wniosek nasuwa się jeden, dostaliśmy gratisa w grudniowej aktualizacji i żadne zabiegi z powyższych jakie proponujesz nie pomogą
0 Like
Tymuszor
Navigator
Opcje
To czekać na następną aktualizacje
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Witam. Temat był już poruszany na forum niejednokrotnie. Wiemy że problem pojawił się po grudniowej aktualizacji zabezpieczeń. Samsung dzisiaj w odpowiedzi na moje zgłoszenie przeszedł samego siebie, mam oddać telefon do serwisu, więc odpisałam że prędzej zmienię telefon na inny model. Dlaczego oni nie potrafią przyznać się do błędu? 
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witaj @Anonymous User!
Samsung stara się zapewniać klientom jak najlepszą obsługę oraz wysoko postawione aktualizacje. Na pewno zespół rozpatruje twoją sprawę. Jeśli pracownik tak powiedział jest to najlepszy wybór że względu na występujący błąd. Samsung jak najbardziej przyznał się do błędu w kilku wpisach do użytkowników. Jeśli masz zastrzeżenia co do obsługi lub świadczonych przez nich usług możesz do nich napisać lub zgłosić reklamację.

Pozdrawiam. 😊
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
W jakim charakterze pan to pisze? Wygląda jakby pracownika Samsunga. Skąd taka wnikliwa wiedza? Po drugie oddanie telefonu do serwisu to dla mnie odcięcie od świata i pieniędzy, nie korzystam z komputera ani nie mam telefonu zastępczego więc nie jest to takie proste.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Aktualizacje wyłączające sprzęt i powtarzanie tych samych "wzorcowych" odpowiedzi, w tym w języku rumuńskim... Rzeczywiście wysoko postawiona poprzeczka...
0 Like