Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A54 5G przegrzewa sie

(Temat utworzony: 04-09-2024 10:19 AM)
274 Wyświetlenia
zenuś
Explorer
Opcje
Witam mam problem a54 5g przegrzewa sie podczas korzystania z navigacji przechodzi wtedy w tryb ciemny i komunikuje że telefon musi się schłodzić tak samo jest podczas uruchomionej gry jaka temperatura jest dla niego bezpieczna? Bo potrafi się nagrzać do 47stopni dodam że gra jest mało wymagająca ponieważ płynnie działa na starym j3 z 2017
0 Like
12 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy podczasz korzystania z nawigacji telefon ma Pan zamontowany na w uchwycie do szyby, czy do kratki nawiewu?
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Nagrzewanie się telefonu wynika z kilku rzeczy, między innymi: temperatura otoczenia, jak wymagająca jest dana aplikacja dla telefonu, użytkowania GPS czy też sieci komórkowej. Warto zwrócić uwagę, że im słabszy zasięg tym większa pracę wykonuje telefon, żeby pozostawić nas przy sieci co może powodować zwiększenie temperatury telefonu.
PatrykF
Expert
Opcje

@zenuś Warto też zgłosić się do wsparcia technicznego na zdalną diagnostykę. Na Androidzie 14 niektóre aplikacje potrafią złapać błąd, który powoduje zwiększenie zużycia baterii.

https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/

0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

Standard. Też tak mam.

0 Like
zenuś
Explorer
Opcje
Na szybie tak jak moje wcześniejsze telefony z którymi nie było tego problemu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę pamiętać że tego lata są dość upalne dni, więc temperatura przez szybę będzie o wiele wieksza. Proponujemy zawsze klientom na okres przynajmniej takich dni telefon zamontować przy kratce jeśli używamy jeszcze do tego nawigacje.
Majorjajor
Explorer
Opcje
Moj s24 też się przegrzewa dla Samsunga takie temperatury i drenowanie bateri jest "normalne".
0 Like
zenuś
Explorer
Opcje
Widać że era samsunga się skończyła 20lat z samsungem spędziłem ale widzę że nastepny będzie innej marki
Majorjajor
Explorer
Opcje
Zalecenia są proste zmniejszyć jasność wyświetlacza, nie korzystać z lte, wylaczyc 5g, powylaczczac aplikacje w tle... Mój pierwszy flagowiec od kilku lat samsunga i żałuję zakupu w xiaomi/poco nie miałem takich problemów a ceny o połowę tańsze
0 Like