Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A54 5G grzeje się

(Temat utworzony: 02-09-2023 02:51 PM)
4662 Wyświetlenia
IzUlka
Explorer
Opcje

Hej, wczoraj wrócił mój A54 5G z autoryzowanego serwisu, ponieważ się ogromnie grzał. Według przekazanych mi informacji, została wymieniona płyta główna. Dziś znów ten sam problem... jak myślicie co może być przyczyną?? 

0 Like
47 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli sytuacja nadal będzie występować, to warto iść jeszcze raz do serwisu , wyjaśnić sprawę i reklamować ponownie
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Przyczyn może być dużo

1. Bateria
2. Oprogramowanie
3. Warunki
4. Zły lub uszkodzony układ chłodzenia
5. Granie i wymagające użytkowanie
6. Moja ulubiona przyczyna, czyli Exynosik, który lubi się nagrzać

Skoro za pierwszym razem serwis nie dał rady, to można spróbować drugi raz, pytanie tylko czy koszta nie będą już wyższe niż koszt smartfona. Można też czekać na aktualizacje. Ja zalecam wykonać diagnostykę baterii I ładowania by móc wykryć po czyjej stronie stoi problem, jeżeli wyjdzie, że problem stoi po stronie baterii, to zalecam w serwisie poprosić o jej wymianę, wsumie to już nie będzie prośbą bo troszkę ci z portfela za nią ucieknie. Jeśli okaże się, że bateria jest sprawna, to idziemy reklamujemy.
Mrgaretka30
Helping Hand
Opcje
Mam A54 i stawiam na punkt 6. Z powodu tej przyczyny ludziska unikają tych modeli. Mój sposób : daję mu odpocząć i przestygnąć. 🤑
MałaGosia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałaś kopię zapasową? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy, które mogą mieć wpływ na działanie telefonu.

Adimako
Navigator
Opcje
Strasznie mi się grzeje telefon podczas gier jakoś zbytnio nawet nie wymagających 
0 Like
tadamski02
Pioneer
Opcje
Exynos i wszystko jest jasne
0 Like
Adimako
Navigator
Opcje
Aha
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Adimako A ładujesz w tym samym czasie? Albo może słuchasz muzyki? Sam zauważyłem, że telefon potrafi nagrzewać się przy graniu, ale nigdy nie jest to nic wielkiego. Nawet jak daję wycisk, to jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby telefon żądał zamykania aplikacji, albo restartu.

0 Like
Adimako
Navigator
Opcje
Pomimo tego procesora to dobry telefon jest