Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A51] Samsung A51 przerywa głośnik bluetooth

(Temat utworzony: 15-02-2020 05:21 PM)
5065 Wyświetlenia
Kuba1946
First Poster
Opcje

Witam, w moim Samsungu A51 podczas odtwarzania muzyki na różnych głośnikach bluetooth zawsze co jakiś czas przerywa muzyke na jakieś 2-3 sekundy. Czy spotkał się ktoś z czymś takim?

0 Like
35 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kuba1946, z pewnością nie jest to normalne zachowanie. Czy próbowałeś ponownie uruchomić telefon? Spróbuj wykonać wipe cache partition. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj resetowanie połączeń sieciowych (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych).

0 Like
Kuba1946
First Poster
Opcje

Zrobiłem wszystkie podane czynności i nic nie pomogło. Pogrzebałem na za granicznych forach i jest to problem ostatniej aktualizacji, jak na razie jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie w trakcie połączenia z głośnikiem WIFI i GPS

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kuba1946, warto zatem zgłosić ten błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
lukefx100
First Poster
Opcje

Hej,

Mam identyczny problem z moim a51 przy połączeniu bluetooth z radiem w samochodzie.

Puszczam np. Spotify, Youtube... i co jakiś czas przerywa na sekundę lub dwie. Strasznie to denerwujące! Dzwoniłem na infolinię Samsunga - polecono mi reset ustawień wifi, bluetooth - nic to nie dało. Na starym A3 działa bez problemu.

Rzeczywiście na zachodnich forach ten problem się pojawia... ale przecież nie wyłączę danych pakietowych, GPS itd. bo nie o to chodzi.

PS. Wbudowany Androidauto bez problemu komunikuje się z samochodem i nic nie przerywa po kablu.

Pozdr

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukefx100, podobnie jak w poprzednich przypadkach zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
lukefx100
First Poster
Opcje

Dzięki Nismo :smiling-face:

Tak też zrobiłem (telefonicznie i przez portal). Czekam na odpowiedź... telefon bardzo fajny i stosunkowo tani w porównaniu z serią S, ale takie niuanse mogą być irytujące. Mam nadzieję, ze to kwestia aktualizacji oprogramowania.

Pozdrawiam

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukefx100, nie ma sprawy. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie problemu. Koniecznie daj znać jak otrzymasz odpowiedź z Samsung Members.

0 Like
lukefx100
First Poster
Opcje

Dzięki :winking-face:

Dam znać, pozdrawiam.

0 Like
lukefx100
First Poster
Opcje

Hej,

Mam szybką odpowiedź Samsung Members:

"nie znają terminu aktualizacji nowego oprogramowania" (ktore jak rozumiem ma rozwiązać mój problem). 

Dodatkowo proponują reset telefonu do ustawień fabrycznych. Za taką propozycję to raczej podziękuję.

PS. Sprawdziłem w między czasie, że wyłączenie WIFI i GPS a pozostawienie Bluetooth rzeczywiście minimalizuje problem.

Pozdrawiam

0 Like