Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A50] odksztalcenie(wygiecie) telefonu

(Temat utworzony: 01-09-2019 05:48 PM)
9545 Wyświetlenia
rosans1993
Apprentice
Opcje

Dzień Dobry,

Jak w temacie, czy ktoś miał podobny problem z modelem a50?

Taknwyglada sytuacja:

Telefon  jest nowy, zakupiony dwa tygodnie temu, przechowywany w etui spigen'a.

Nigdy nie jest noszony w kieszeni przy ciele, zazwyczaj w bluzie lub torbie, nie ma możliwości by był gnieciony.

Telefon działa bez zarzutu jednak martwię się, że w końcu przestanie,  nie mam pojęcia co spowodowało wygięcie tego telefonu, nigdy nie miałem takiego problemu, czy jest możliwe, że trafiłem na wadliwy model?

Mimo, że nie jest to najwyższej klasy telefon to jednak szkoda będzie stracić w kilka tygodni 1500 zlotych bo domyślam się co powiedzą Panowie z serwisu.

Być może ten model nie wytrzymuje temperatury wiekszej jak 30 stopni na zewnatrz...

Jeśli ktoś ma jakikolwiek pomysł jak ten telefon ma przetrwać chociaż pół roku to proszę śmiało pisać. 

Logicznym jest, że jeśli będzie się dalej odkształcał to napięcie wyświetlacza będzie co raz większe..  nie wiem, może w końcu pęknie lub uszkodzi się od wewnątrz. 

Pozdrawiam, 

Kamil

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rosans1993, jeżeli chodzi o wygięcie telefonu to jest to pierwszy taki przypadek na całym forum. Obserwuję dosyć uważnie forum od blisko roku i jeszcze nie widziałem ani jednego zgłoszenia tego typu. Napisałeś, że nosisz telefon w torbie. Być może został czymś przygnieciony w niefortunny sposób i dlatego się wygiął? Wątpie żeby temperatura spowodowała samoistne wygięcie telefonu. Podejrzewam, że serwis również zakwalifikuje tego typu problem jako uszkodzenie mechaniczne.

Jeżeli jednak uważasz, że jest to wada fabryczna urządzenia to udaj się do serwisu. Jeżeli zdecydujesz się na wizytę to daj znać jaka była opinia serwisanta.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

40 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rosans1993  Może nam pokaż, zdjęcia jak to wygląda odkształcenie/wygięcie ?  

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rosans1993, jeżeli chodzi o wygięcie telefonu to jest to pierwszy taki przypadek na całym forum. Obserwuję dosyć uważnie forum od blisko roku i jeszcze nie widziałem ani jednego zgłoszenia tego typu. Napisałeś, że nosisz telefon w torbie. Być może został czymś przygnieciony w niefortunny sposób i dlatego się wygiął? Wątpie żeby temperatura spowodowała samoistne wygięcie telefonu. Podejrzewam, że serwis również zakwalifikuje tego typu problem jako uszkodzenie mechaniczne.

Jeżeli jednak uważasz, że jest to wada fabryczna urządzenia to udaj się do serwisu. Jeżeli zdecydujesz się na wizytę to daj znać jaka była opinia serwisanta.

rosans1993
Apprentice
Opcje

Nie mówię że samo się zrobiło. Jeśli noszenie telefonu w luźnej kieszeni powoduje ten problem to trudno.

W życiu nie zniszczyłem telefonu.

Chciałem najpierw sprawdzić czy ktoś jeszcze miał podobny problem.

Link

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rosans1993  Wywołam, kolegę @Szewcu72, który ma taki sam telefon trochę dłużej niż ty. 

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rosans1993 @vdsl2 telefon będący w użytkowaniu mojej żony jest płaski jak stół bilardowy. Obstawiam, że w tym przypadku było "siadane" na telefonie, co spowodowało odkształacenie. Być może nie stało się to za pierwszym razem, ale było to skutkiem kilku takich przysiadów.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czyli podsumowując, żadne szkło czy etui nie zabezpieczy nam w 100% telefonu.  

0 Like
rosans1993
Apprentice
Opcje

Dokładnie dlatego nie noszę telefonu przy ciele. Żeby nie tworzyć żadnego naprężenia.  Według mnie to po prostu słabej jakości telefon. Kupiłem telefon marki samsung żeby dobrze pracował z nowym zegarkiem Galaxy watch  na wirtualną kartę orange. To mnie przekonało, szkoda.

Dam znać co powiedzą w serwisie.

Tak jak pisałem zawsze dbam o sprzęt, nie noszę w jeansach i tak dalej. 

Coś jest nie tak z moim modelem ale prawdopodbnie i tak tego nie udowodnie.

Dziękuję wszystkim za poświęcony czas,

Pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rosans1993  Ja noszę, swój telefon w etui w przedniej kieszeni od ponad 1 roku plus bieganie po dachach.  Jest płaski jak deska. 

0 Like
rosans1993
Apprentice
Opcje
Rozumiem, tego byś nie ponosił:)
0 Like