Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] - nie mogę ustawić dźwięku dzwonka

(Temat utworzony: 06-04-2019 09:45 PM)
24103 Wyświetlenia
Paulina503100
First Poster
Opcje

A ja mam problem z Samsungiem a50 ,nie mogę ustawic dźwięku dzwonka robiłam już chyba wszystko ,nie wiem jak mam to zrobić,nie czyta kompletnie żadnych dźwięków nic nie mogę ustawic 

0 Like
35 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Paulina503100 a czy próbowałeś przenieść plik z dźwiękiem, który chcesz ustawić jako dzwonek, do folderu Ringtones lub Notifications w pamięci wewnętrznej telefonu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Yuukinom
First Poster
Opcje

Mam to samo! Plik się pokazuje do wyboru, ale po zatwierdzeniu wyskakuje powiadomienie, że nie można użyć pliku jako dzwonek. Systemowe są 3 i żadnego nie da się wybrać. Własny dodałam i też się nie da. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Yuukinom, jeżeli problem występuje od nowości to zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Być może to błąd w oprogramowaniu i konieczna będzie aktualizacja.

Marcin466
Journeyman
Opcje

U mnie to samo - nowy A50 SM-A505FN (T-Mobile) i lipa - dźwięki dzwonka są przypisane na stałe do SIM1 (Over the Horizon) oraz do SIM2 (Atomic Bell) i tego tylko używa przy połączeniach przychodzących. Jakakolwiek próba zmiany dzwonka kończy się komunikatem "nie można ustawić jako dzwonek". Samsung Members odesłali mnie tutaj. W dodatku nie mogę przypisać dzwonków kontaktom oraz zmienić dźwięku SMS. Dla mnie dźwięki to podstawa, fabryczne są, delikatnie mówiąc, nie do przyjęcia. Miałem już wiele telefonów, w tym kilka Samsungów i żaden nie robił problemów przy zamianie dzwonków.

Próbowałem na różne sposoby (w tym ten pokazany w poście), telefon odrzuca możliwość zmiany dzwonka.

Pozdrawiam,

Marcin

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Marcin466 coś źle robisz.  Moja żona ma A50 i dźwięki dzwonków ustawia dowolnie, również te indywidualne dla poszczególnych kontaktów.

Telefon wcześniej z brandem Orange obecnie XEO.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin466, wyłącz a następnie włącz telefon i spróbuj ponownie. Zmiana dzwonków nie powinna powodować żadnych problemów.

Marcin466
Journeyman
Opcje

A w moim nie działa... próbuję każdych możliwych ustawień, ale A50 po próbie przypisania dzwonka podaje komunikat "nie można ustawić jako dzwonek". Dziwne, bo z tego co widzę w postach, w innych modelach da się to ustawić. Tak samo moje A5 (2016) i Ace 4 te pliki używają i przypisywanie dzwonków nie stanowi problemu.  Dodatkowo podczas edycji kontaktów niby da sie przypisać dzwonek, ale później A50 używa swoich własnych dzwonków. Z alarmami to samo. Szukam rozwiązania dalej.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin466  Jak dobrze Cię rozumiem, chcesz przypisać inny dzwonek do kontaktu ? Jak jest, pokazane tutaj Klik  jak było, to na starszych Androidach na Android Pie nie jest to chyba możliwe.