Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] - kolorowe paski przy używaniu przedniego aparatu

(Temat utworzony: 28-07-2019 08:23 AM)
3003 Wyświetlenia
Eve2507
Student
Opcje

Witam. Kupiłam telefon Samsung Galaxy A50 i mam problem z robieniem zdjęć czy rozmową na wideo w nocy, ponieważ pojawiają się ruszające, kolorowe paski na ekranie. Dzieje się tak tylko przy przednim aparacie i tylko jak jest ciemniej. 

0 Like
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Eve2507 zacznij od resetu aplikacji aparatu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Eve2507
Student
Opcje
Jeżeli chodzi o ustawienia fabryczne aparatu to nie pomogło.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Eve2507, sprawdź działanie aparatu w trybie bezpiecznym. Jeżeli objawy będą takie same to wykonaj hard reset. Daj znać czy to pomogło.

0 Like
CezaryR
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem, niestety nawet przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CezaryR, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych przywracałeś kopię zapasową? Jeżeli tak to wykonaj przywracanie raz jeszcze ale tym razem bez kopii. Sprawdzałeś działanie aparatu w trybie bezpiecznym? Jeżeli wypróbowałeś wszystkie możliwości to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Można też użyć kodu do sprawdzenia aparatu *#0 *# i wybieramy FRONT CAM 

0 Like
CezaryR
First Poster
Opcje

No niestety. Dalej jest ten sam problem, zrobiłem hard reset jeszcze raz, bez wczytywania backupu, oraz sprawdziłem poprzez to menu serwisowe. Trudno, będę musiał oddać do serwisu. Wygląda na to, że ten problem nie leży po stronie oprogramowania.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CezaryR, w takim wypadku pozostaje wizyta w serwisie. Listę punktów serwisowych znajdziesz w tym miejscu. Daj znać po wizycie czy problem ustąpił.

0 Like