Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A5] problem z samsung galaxy a5 2016

(Temat utworzony: 17-03-2017 05:16 PM)
9232 Wyświetlenia
darsko29
First Poster
Opcje

Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Od dwóch tygodni jestem w posiadaniu samsunga galaxy a5 2016 no i od kilku dni nie mogę sie do niego dostać. przy próbie przełozenia innej karty do tego telefonu został on zablokowany i pojawił sie komunikat o nieautoryzowanej próbie zalogowania i zeby zalogowac sie na konto google. wpisałam login i hasło i dzieje się tak w kółko. pokasowałam wszystkie konta google jkie miałam, bo myslalam ze to cos da, ale się przeliczyłam :face-with-tears-of-joy: wciskałam kilka razy power volume i home ale to też nic nie dało. miał ktoś może podobny problem i wie co zrobić albo kto nie miał a moze wie o co kaman i co trzeba zrobić ? :face-with-tears-of-joy: proszę o pomoc :face-with-tears-of-joy:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje
@darsko29,
jest to blokada FRP
http://www.samsung.com/us/support/frp/

Musisz połączyć się z Wi-Fi i zalogować się na poprzednie konto Google. Jeżeli nie pamiętasz poprzednich swoich danych możesz zdjąć blokadę w naszym serwisie. Do takiej naprawy wymagane są dokumenty potwierdzające jego zakup (zabezpieczenie przed kradzieżą)

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
TenTypMichał
Navigator
Opcje
a logowalas się przy pierwszym uruchomieniu telefonu do jakiejś sieci WiFi? znajomy miał tak że se zalogował a później był poza jej zasięgiem zmienił karty sim i też pojawiła się blokada o ktorej piszezz...dopiero po zalogowaniu się znowu do tej pierwszej sieci WiFi można było cokolwiek zrobić
0 Like
Rozwiązanie
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje
@darsko29,
jest to blokada FRP
http://www.samsung.com/us/support/frp/

Musisz połączyć się z Wi-Fi i zalogować się na poprzednie konto Google. Jeżeli nie pamiętasz poprzednich swoich danych możesz zdjąć blokadę w naszym serwisie. Do takiej naprawy wymagane są dokumenty potwierdzające jego zakup (zabezpieczenie przed kradzieżą)
darsko29
First Poster
Opcje
jeśli chodzi o sieć wifi to był uzywany tylko w jednej 😕 no i potem jak próbowałam pierwszy raz go odblokowac to udostepniłam siec z t-mobile z innego telefonu i od tamtej pory wkółko login i hasło do google. przez samsung kies też lipa. dojdzie do 85% i się rozłącza. Już qrcze nie wiem co mam robić 😞
0 Like
darsko29
First Poster
Opcje
oddanie go do serwisu będzie chyba najlepszym wyjściem bo kombinowałam już różnie. Przez samsung kies nawet i nic. Ale pokasowałam juz wszystkie konta google jakie miałam. na telefonie tym akurat działąłam na jednym koncie.
0 Like
darsko29
First Poster
Opcje
oczywiście przez operatora też nie będzie problemu żeby go oddać do serwisu?
0 Like
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

można przez operatora, może on odesłać do centrum serwisowego co wydłuzy czas oczekiwania

0 Like
darsko29
First Poster
Opcje
na czasie mi nie zależy :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: bardziej zalezy i na tym żeby się pozbyć tego problemu :smiling-face:
0 Like
SL2017
First Poster
Opcje

Na przyszłość przed zerowaniem telefonu / wymianą sim itp.  zalecam każdemu usunięcie wszystkich kont z urządzenia oraz na wszelki wypadek w ustawieniach (Administratorzy urządzenia) zdezaktywować Menadżera urzadeń android.  Jeżeli jednak tego nie zrobiliśmy podajemy dane logowania do konta google uzywanego poprzednio, ewentualnie usuwamy urządzenie na stronie z  kontem google. Czasem trzeba się uzbroić w cierpliwość, ponieważ cały proces - zanim mogłem zalogować się ponownie - w moim wypadku trwał kilka dni (pewnie ma to związek z weryfikacją i bezpieczeństwem).

0 Like
Karolek
Journeyman
Opcje

Ja w moim a5 2016 zrobiłem Factory reset Ale nie z poziomu ustawień tylko tego czegoś po wciśnięciu kombinacji I teraz jak próbuje się zalogować do Google pisze mi że mam użyć konta właściciela mimo że wpisuje jedno z 3 kont które były wcześniej zalogowane wie ktoś co z tym zrobić?

0 Like