Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A5] średniej jakosci zdjecia Samsung

(Temat utworzony: 11-01-2017 05:52 PM)
1719 Wyświetlenia
pierwiastus
Student
Opcje

Hej! Od niedawna jestem w posiadaniu a5 2016. Pytanie brzmi czy Wam też tak strasznie rozmazuje zdjęcia? Wystarczy że dziecko trochę poruszy głową a wygląda jak duch. Czy to w swietle dziennym czy sztucznym. Mam porównanie z iPhonem 4 i różnica jest duuuza na korzyść iphona. Sciagnelam niby tryb sport ale nic to nie daje, obiektyw staram sie miec czysty. Może macie jakieś pomysły na poprawienie jakości... będę wdzięczna za każdą sugestie. 

0 Like
5 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

A pobierałaś jakieś inne aplikacje do robienia zdjęć? Np kamera HD? Jeżeli tam będą też wychodziły takie zdjęcia to może to problem techniczny urządzenia. A takie zdjęcia są od samego początku posiadania telefonu?

0 Like
pierwiastus
Student
Opcje
Nie, nic nie ściągałam, myślałam że takie aplikacje są tylko do obróbki. No od początku tak mam i trochę jestem zła bo chciałam tel z dobrym aparatem. Dziecko nie jest kamieniem żeby się nie ruszyło, a wydaje mi się że tel z tej półki już powinien radzić sobie ze zdjęciem w ruchu. W sumie aparat wg reklamy jest atutem.sprobuje z aplikacją, a jak nie zadziała to myślisz, że serwis zostaje?
0 Like
grodziak93
Pathfinder
Opcje

@pierwastus wprawdzie mam S7, ale moja porada co do zdjęć (być może to stosujesz) to korzystanie z ręcznego łapania ostrości, czyli robiąc zdjęcie trzeba przytrzymać palcem na ekranie obiekt, który ma być ostry, fotki wychodzą wtedy o niebo lepiej niż takie standardowe...A5 ma całkiem dobry aparat, więc nie powinno być z tym takich problemów jak opisujesz, może ewentualnie wizyta w serwisie byłaby wskazana...

♫♪ to co się dzieje, naprawdę nie istnieje ♫♪
pierwiastus
Student
Opcje
A masz na myśli tryb auto czy profesjonalny? Próbowałam ale większej poprawy nie zauważyłam. Teraz też zauważyłam że wiele zdjęć w galerii wychodzi ciemniej niż to co mam na wyswietlaczu podczas robienia zdjęcia.
0 Like
WolF
Voyager
Opcje
A próbowałaś przywrócić telefon do ustawień fabrycznych? Może jakiś sterownik nie działa prawidłowo. Pamiętaj jednak, że stracisz wszystkie dane, zgraj je sobie gdzieś lub utwórz kopie zapasową.