Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] Telefon traci połączenie z kartą sim

(Temat utworzony: 02-01-2020 12:44 PM)
34234 Wyświetlenia
Killwater
Student
Opcje

Witam,

W listopadzie zakupiłem telefon Samsung A40 w media ekspert. Wszystko śmiga bez zastrzeżeń oprócz połączenia telefonu z kartą SIM. 

Niedługo po rozpoczęciu użytkowania w różnych sytuacjach (głównie podczas wychodzenia z domu) Telefon krzyczy O KOD pin karty. Jest to dość irytujące. Karta z Orange wymieniana po zakupie telefonu. System zaktualizowany i dalej jest ten błąd. 

Spotkał się ktoś z takim problemem?

Pozdrawiam 

121 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vlcjk, jeżeli problem występuje w momencie potrząsania telefonu to wygląda to na problem z tacką lub gniazdem karty SIM. W takim wypadku konieczna będzie ponowna wizyta w serwisie. Warto dokładnie opisać w jakich okolicznościach występuje problem.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@vlcjk Masz załączoną opcję jak na zdjęciu ? 

Screenshot_20200531-063625_Settings.jpg

0 Like
Dymekxx97
First Poster
Opcje

Screenshot_20200604-205435_Chrome.jpg

Witam mam taki problem ciągle się pojawia że telefon gubi kartę sim, *** można dostać!! Wcześniej się tak nie działo,  niedawno zaktualizowałem system I od tamtej pory codziennie się to pojawia. Wie ktoś co zrobić??? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dymekxx97, jaką obecnie posiadasz wersję oprogramowania w telefonie? Na początek wykonaj wipe cache partition oraz sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym.

0 Like
Killwater
Student
Opcje

Witajcie,

dzisiaj doszła mi aktualizacja telefonu, gdzie pierwszą zmianą było poprawienie stabilności styku karty SIM. Póki co, jest dobrze.

0 Like
SylwiaWu
Apprentice
Opcje
Mam to samo. Szlag mnie już trafia. Przez pierwszy miesiąc gubił kartę po kilka/kilkanaście razy niemal codziennie. Przez 3 tygodnie był spokój. Teraz od dwóch dni problem powrócił. Czy udało się rozwiązać problem?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SylwiaWu  Czy masz telefon od operatora ? 

0 Like
SylwiaWu
Apprentice
Opcje
Tak, orange
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SylwiaWu Pozostaje poczekać na kolejną aktualizację softu od Orange A405FNXXU3BTD4. Możesz, włączyć na 10 sec tryb samolotowy, a potem wyłączyć może coś pomoże.

• Ulepszono stabilność wykrywania karty SIM.
• Ulepszono stabilność aplikacji Aparat.
• Poprawiono stopień zabezpieczenia urządzenia.
Arxxx
Journeyman
Opcje

Po aktualizacji nadal sporadycznie pojawia się problem. Jestem zmuszony do przesiadki na inny tel. Ostatni raz kupiłem Samsunga. Wcześniejszy ip6 dawał radę. Żałuję zakupu a40.

0 Like