Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] Samsung A40 wifi max 50 mbps

(Temat utworzony: 18-08-2019 08:14 PM)
1611 Wyświetlenia
rogigor
Student
Opcje

czy u Was wifi w 2.4 Ghz też osiąga max 50 mbps ? Zarówno dwnload jak i upload... Mój stary iphone ma w tej samej sieci 80-90 mbps, więc to nie kwestia routera. Testowałem wszystkie typy ustawień, częstotliwości, kanały - max 50 mbps i więcej nie idzie.

0 Like
28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rogigor  A ile wyciągasz na WIFI 5GHz  na obu telefonach ?  

0 Like
rogigor
Student
Opcje
IPhone 93/94
Samsung 75-90/96

Jednak permanentne używanie 5ghz nie wchodzi w rachubę z racji slabiutkiego zasięgu w kilku pomieszczeniach.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rogigor  To poczekaj na wyniki testu przez kolegę @mirudo24  ale obawiam się że będą dużo lepsze na S10+ niż na A40.

Polecam poczytać o fajnym narzedziu jak NetSpot i jego możliwościach.

Przechwytywanie.PNG

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rogigor, jestem już po testach. Stałem bezpośrednio przy routerze. Posiadam oprogramowanie w wersji 1.0.8 (hardware rev. 1.0). Poniżej wyniki dla łącza 280 / 140:

Sieć: dl / ul

2,4GHz: 72 / 89

5GHz: 197 / 148

Tak to wygląda na telefonie Galaxy S10+.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rogigor  Jaki masz opcje internetu  do ilu Mb i też kolega ?

0 Like
rogigor
Student
Opcje

@mirudo24

To zaskakująco nisko w 2.4 Ghz jak na S10+. A próbowałeś z wyłączonym bluetoothem? Mój router to wersja sprzętowa 1.0, firmware wgrałem dla testu 3.4.0 i jest tak samo.

@vdsl2moje łącze to 100/100.

Zaczynam się obawiać, że to nie wada A40, a jego cecha...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rogigor, sprawdziłem raz jeszcze przy wyłączonym Bluetooth i przy połączeniu 2,4GHz uzyskuję wyniki 85 / 95 czyli nieco lepiej niż przy włączonym BT. Zaktualizowałem również router do wersji 3.4.0 i wyniki są niemalże identyczne.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rogigor  Na 2.4GHz nie uzyskasz 100% jak na 5GHz a poza tym i tak Ci wystarcza do przegłądania internetu czy oglądania filmów.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rogigor, najlepiej gdyby wypowiedział się inny posiadacz modelu A40. Podejrzewam, że jest dokładnie tak jak piszesz czyli ten model osiąga taki transfer przy połączeniu 2,4GHz.

0 Like