Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] odblokowuje się uchem

(Temat utworzony: 28-05-2019 02:55 PM)
24011 Wyświetlenia
killka
First Poster
Opcje

Mam Samsung Galaxy A40. Irytujące jest to, że telefon, mimo wygaszonego ekranu, i z zabezpieczeniem za pomocą PIN, podczas rozmowy telefonicznej odblokowuje się wskutek kontaktu z uchem i włącza wyciszenie lub zawieszenie połączenia. Czy da się sprawić, żeby wygaszenie i blokada ekranu była możliwa do wyłączenia tylko i wyłącznie po naciśnięciu przycisku z boku telefonu, a nie po dwukrotnym "pacnięciu" w ekran? Jak dla mnie, to kompletnie uniemożliwia korzystanie z telefonu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@killka, spróbuj wyłączyć funkcję wybudzania przechodząc kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Ruchy i gesty > Dotknij dwukrotn., aby wybudzić. Daj znać czy to rozwiązało Twój problem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@killka, spróbuj wyłączyć funkcję wybudzania przechodząc kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Ruchy i gesty > Dotknij dwukrotn., aby wybudzić. Daj znać czy to rozwiązało Twój problem.

Maja87
Student
Opcje

Witam

Miałam taki problem,  odblokowywal mi się ten telefon w kieszeni czy w torebce.  Teraz już jest ok.

Dzięki za radę 

Pozdrawiam

gos151
First Poster
Opcje

Mi to nie pomogło co tu jest napisane. Nie jestem wstanie rozmawiać z a40 włącza się głośnik wciska przyciski. To mój 8 samsung i pierwszy który rzuciłam w kat 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gos151, czyli pomimo wyłączenia funkcji wybudzania telefon i tak się wybudza w trakcie rozmowy? Czy próbowałeś wyłączyć i ponownie włączyć telefon?

0 Like
gos151
First Poster
Opcje

Oczywiście że tak.  

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gos151, czy problem występował od nowości czy pojawił się dopiero po czasie? Czy telefon wygasza się po rozpoczęciu rozmowy czy przez cały czas jest podświetlony? Sprawdź zachowanie telefonu w trybie bezpiecznym.

0 Like
gos151
First Poster
Opcje
Hmm trudno powiedzieć od nowości bo mam go 3 dni od 2 nie używam. Wróciłam do starego po wykonaniu 20 rozmów miałam dość. Zwłaszcza że cała niedzielę zmarnowalam w necie na szukanie info o tym. A nie lubię tego robić.nie mam pojęcia czy się wygasza nie zwróciłam uwagi ale chyba tak . Ogólnie zawsze zrobiłam samsunga jak lwica w tej chwili mnie denerwuje .wchodze w polaczenia i najpierw klawiatura której nie można ukryć potem miejsca..Nie wiem dlaczego nie eksponuje się ostatnich połączeń i kontaktów. Dla mnie po to jest tel. Do dzwonienia
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gos151, niestety nie posiadam tego modelu telefonu żeby przyjrzeć się bliżej temu problemowi. Warto poczekać na odpowiedzi innych użytkowników A40. Sprawdź jeszcze działanie telefonu w Trybie bezpiecznym. Odnośnik do instrukcji podałem w mojej poprzedniej wiadomości.

0 Like
gos151
First Poster
Opcje
Nie chce już mi się walczyć. Tryb bezpieczny zmienia ustawienia A ja zbyt dużo czasu poświęciłam na ustawienia pod swoją pracę. Dla mnie tel nie jest gadżetem ma pisać i dzwonić. Ale dziękuję za próbę pomocy
0 Like