Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] Galaxy A 40 Nie działa czytnik

(Temat utworzony: 21-05-2020 10:02 PM)
4273 Wyświetlenia
Lechotek
First Poster
Opcje

Witam. Posiadam Samsung Galaxy A40 prawie rok. Telefon już był raz w serwisie w ramach gwarancji ponieważ zepsuł się czytnik lini papilarnych. Czytnik został wymieniony na nowy. Kilka miesięcy był spokój aż do dzisiaj. Czytnik znowu nie działa. Teraz system twierdzi, że odcisku palca "Nie znaleziono". Usunąłem wszystkie dodane odciski, zacząłem konfiguracje nowego, która przebiegła pomyślnie ale w dalszym ciągu mam ten sam komunikat. W ustawieniach, w opcji "Sprawdź dodane odciski palców" po przyłożeniu palca dostaje komunikat "Brak dopasowania". Czy możliwe jest to, żeby w tak krótkim czasie 2 razy zepsuł się czytnik lini papilarnych ?

Wolałbym uniknąć przywracania telefonu do ustawień fabrycznych. 

Pozdrawiam

7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lechotek  Na początek wykonaj, Wipe Cache Partition ten zabieg nie usuwa, nic z telefonu jak to nie pomoże, będzie trzeba wykonać Hard reset, ale po tym zabiegu nie przywracamy telefonu z kopii zapasowej 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lechotek  Jezeli nie pomogą kroki zaproponowane przez kolegę @vdsl2  to wtedy będzie wyglądać na to że znowu uległ awarii czytnik.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lechotek, Możesz jeszcze wykonać test działania czujnika w menu testowym. W aplikacji telefon wpisz *#0*# --> wybierz SENSOR --> NORMALSCAN i wstaw tutaj zrzut ekranu z wyniku testu. W trakcie jego trwania nie dotykaj czytnika.

AMog
Student
Opcje
Mam podobny problem, czytnik nie rozpoznaje odcisku nawet zaraz po zakodowaniu, ktoś coś?Screenshot_20210627-092128_HwModuleTest.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AMog, czy posiadasz na wyświetlaczu szkło ochronne? Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych. Następnie usuń wszystkie odciski i dodaj je ponownie.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

AMog
Student
Opcje
Ok pomogło! Po wipe ceche partition koniecznie trzeba usunąć i dodać na nowo odciski. Samo wipe ceche partition, które robiłem już wcześniej nie pomogło. (na wyświetlaczu mam folię hydrożelową, ale wątpię żeby to mogło mieć jakiś związek)
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Super! Cieszę się bardzo, że udało się rozwiązać problem.