Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A3] Galaxy A3 2017 problem z kartą pamięci

(Temat utworzony: 07-07-2017 09:57 PM)
3739 Wyświetlenia
Vilge
Explorer
Opcje

Witam!

Posiadam Galaxy A3 2017, przy próbie zrobienia zdjęcia z lokalizacją zapisu na karcie pamięci wyskakuje komunikat "nie można zapisać zdjęcia na karcie pamięci i lokalizacja zapisu zostaje zmieniona na pamięć wewnętrzną telefonu". Problem ten nie występuje na tej samej karcie pamięci w Galaxy S7, formatowanie karty z pozycji telefonu nie pomaga. Karta to Kingston 16GB Class 10. Czy może być to spowodowane tym, że jest to karta microSDHC a nie microSDXC?

0 Like
8 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

A spróbuj sformatowac kartę na kompie jako fat32, jak to nie zadziała to jako NTFS

0 Like
Vilge
Explorer
Opcje

Po sformatowaniu w FAT32 widzi kartę i odwtarza rzeczy na niej zapisane ale przy próbie zrobienia zdjęcia ten sam błąd. Jako NTFS nie chce się sformatować

0 Like
WolF
Voyager
Opcje

Hmm dziwna sprawa bo rodzaj karty raczj nie powinien sprawiac problemów...  może spróbój zrobić reset fabtyczny telefonu.  A jak da radę spróbój jeszcze sformatować kartę jako exFAT.

0 Like
Marcin0007
First Poster
Opcje

Mam to samo w A7 2018 i j5 2016 nigdyxwiecej je......ch szajsunga. Już 6 kart tak załatwiłem. I nic nie zrobisz karta na śmietnik.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin0007  Wywołam kolegę @petruswojcik  czy tak samo ma na swoim A7 2018, czy J5 2017 ?

0 Like
Marcin0007
First Poster
Opcje

Szczerze nie mogę się doczekać. A wszystko się dzieje przez to że ustawiasz pamięć domyślna w aparacie karta pamięci. Po 4 miesiącach kartę do śmietnika. Nie ważne czy to super mega sdhc Sony czy sdhc z Auchan na 20 zł 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin0007  Ja mam A6 2018 a kiedyś jeszcze Samsunga S4 i nic takiego się nie działo. W A 6 mam kartę włożoną od ponad roku a tej samej karty używałem na S4 przez 5 lat. 

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@vdsl2  jak narazie nie miałem takich problemów

0 Like