05-01-2021 06:22 AM
Mam problem z telefonem Samsung A20E. Chodzi o czarny ekran i brak reakcji na dotyk. Dźwięki słychać - i budzik działa, i sygnał przychodzącej rozmowy (melodyjka).
Miękki reset testowałem - ekran ożywa, telefon włącza się, działa, ale tylko do momentu, gdy ekran się wygasi. Wtedy znów efekt jak wyżej...
05-01-2021 08:24 AM
05-01-2021 08:50 AM
Spróbuj również wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.
13-01-2021 07:53 PM — edytowano 13-01-2021 07:54 PM
Telefon sam się naprawił na tydzień, teraz problem wrócił. To znaczy - gdy się wygasza ekran lub gdy nacisnę przycisk wyłączania z boku komórki, to czasami słycać cyk i ekran robi się czarny, nie reaguje na nic poza soft resetem. A czasami grzecznie pojawiają się trzy opcje (wyłącz, cośtam, tryb awaryjny) i jest ok.
W trybie bezpiecznym efekt był identyczny. W dodatku długo nie mogłem się tego trybu pozbyć, bo jak naciskałem przycisk wyłączania, to cyk, znikało wszystko... A po soft resecie ponownie włączał się tryb bezpieczny.
Zrobiłem też wipe cace particion - bez zmian. Nadal się wiesza.
Teraz znów telefon działa. Zobaczymy, jak długo...
13-01-2021 07:56 PM
Nie pomogło niestety. Problem w tym, że czasami komórka działa bez zarzutu. I jak znam świat, to jak pójdzie do serwisu, to wróci jako "sprawna"...
13-01-2021 11:48 PM
Wykonaj jeszcze hard reset. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Jeżeli po wykonaniu tego zabiegu w dalszym ciągu będą występowały problemy z telefonem to wtedy konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.