Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A10] A10 już w sklepach! Atrakcyjna cena gwarancją sukcesu?

(Temat utworzony: 17-05-2019 03:32 PM)
1267 Wyświetlenia
RadekK
Hotshot
Opcje

A10.jpg

Cześć!

Niech rzuci kamieniem ten, kto pogardzi Samsungiem w cenie "chińczyka" :winking-face:

W tym tygodniu ruszyła sprzedaż i aktualnie (17 maj 2019r.) A10-ka kosztuje poniżej 700zł u oficjalnych partnerów handlowych. Wysyp urządzeń z Państwa Środka skutecznie zachęcił Samsung do zawojowania o segment rynku tańszych urządzeń.

Telefon jest dostępny w 3 kolorach:A10.3.jpg

Poniżej przedstawię, co otrzymujemy w cenie 40 zestawów Big Mac :winking-face:

W zestawie standardowo telefon i ładowarka z kabelkiem, tym razem na USB typ B. Szkoda, że urządzenie nie zostało wyposażone w nowy port USB C. Za wydajność urządzenia odpowiada procesor Exynos 7844 z ośmioma rdzeniami Corex (4 x 1,6 Ghz i 4x 1,35Gh) oraz 2GB RAM. Zasilanie pochodzi z baterii o pojemności 3400 mAh.

Idąc za trendem dużych wyświetlaczy i budżetowy A10 nie odstaje w tym zakresie. 6.2-calowy ekran w technologii TFT o rozdzielczości HD+ (720 x 1520 px) z charakterystyczną łezką z pewnością wygląda nowocześnie :smiling-face:

A10 został wyposażony w minimalnie wystający z obudowy tylny aparat 13 Mpix z przysłoną f/1.9 oraz przedni 5 Mpix z f/2.0. Na zdjęcia, filmy i aplikacje mamy 32 GB pamięci wbudowanej.

A10.2.jpg

Czy A10 znajdzie swoich odbiorców? To pytanie pozostawiam Wam :smiling-face:

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MariolaD
Explorer
Opcje

Przychodzę z krótką recenzją reprezentanta nowej odsłony serii A - telefonu w najbardziej atrakcyjnej cenie z serii. Mowa oczywiście o A10 :smiling-face:

a101.png

Design urządzenia podąża za aktualnymi trendami – wyświetlacz Infinity, z eleganckim wycięciem w kształcie litery V, które podczas testów całkowicie nie przeszkadza w użytkowaniu.

Telefon pewnie leży w dłoni, a przeciwników szkła ucieszy fakt, że tył wyprodukowany jest z tworzywa sztucznego. Wykonanie telefonu sprawia wrażenie bardzo solidnego.

Na dużym wyświetlaczu bardzo przyjemnie przegląda się treści przez długi czas, bo telefon jest wyposażony w baterię o pojemności aż 3400 mAh, co spokojnie wystarczy na jeden dzień intensywnego użytkowania. W przypadku mniej wymagających użytkowników myślę, że czas może być nawet dłuższy.

Telefon oczywiście pracuje na najnowszym systemie operacyjnym Android 9 z nakładką One UI. Bardzo fajne jest to, że zostały dodane nowe funkcje z naszych flagowców S10. Mówię tutaj o Cyfrowym dobrostanie. Możecie ustawić np. Kiedy chcecie się zrelaksować przed snem i włączyć automatycznie tryb Nie przeszkadzać i Skalę szarości, by nie męczyć oczu.

Cyfrowy dobrostanCyfrowy dobrostan          Koniec dniaKoniec dnia

skrina103.jpg

Ogromny plus to wyposażenie A10-ki radio FM - funkcję poszukiwaną przez wielu, która jest rzadkością w 2019 roku. Bez połączenia z internetem można słuchać ulubionych stacji. Trzeba pamiętać, że do działania radia konieczne jest podłączenie słuchawek, ale to żaden problem – A10 posiada złącze jack

Aparat też bardzo fajnie sobie radzi. Wystarczy do cykania zdjęć dzieciom, czy ulubionemu pupilowi. Telefon wbudowanej pamięci oferuje 32 GB, co oczywiście można rozszerzyć poprzez kartę pamięci.

Gdyby ktoś był zainteresowany specyfikacją to zamieszczam poniżej:

Wyświetlacz:

6,2 cala, HD+ (720 x 1520) TFT Infinity V

Design:

Jednoczęściowa obudowa z tworzywa sztucznego

Procesor:

Octa Core 1,6GHz+ 1,35GHz)

Aparat przedni:

5MP (F2.0)

Tylny aparat:

13MP (F1.9)

Pamięć:

2 GB RAM 32 GB pamięci wewnętrznej

Bateria:

3400 mAh

Podsumowując – myślę, że telefon oferuje bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Za niewielką kwotę mamy porządny telefon, nieodstający od aktualnych trendów.

Podzielcie się Waszą opinią o urządzeniu!

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RadekK  Myślę że idealny telefon dla seniorów :smiling-face: nie ukrywam że taki będzie u mnie w domu:smiling-face:

0 Like
Rozwiązanie
MariolaD
Explorer
Opcje

Przychodzę z krótką recenzją reprezentanta nowej odsłony serii A - telefonu w najbardziej atrakcyjnej cenie z serii. Mowa oczywiście o A10 :smiling-face:

a101.png

Design urządzenia podąża za aktualnymi trendami – wyświetlacz Infinity, z eleganckim wycięciem w kształcie litery V, które podczas testów całkowicie nie przeszkadza w użytkowaniu.

Telefon pewnie leży w dłoni, a przeciwników szkła ucieszy fakt, że tył wyprodukowany jest z tworzywa sztucznego. Wykonanie telefonu sprawia wrażenie bardzo solidnego.

Na dużym wyświetlaczu bardzo przyjemnie przegląda się treści przez długi czas, bo telefon jest wyposażony w baterię o pojemności aż 3400 mAh, co spokojnie wystarczy na jeden dzień intensywnego użytkowania. W przypadku mniej wymagających użytkowników myślę, że czas może być nawet dłuższy.

Telefon oczywiście pracuje na najnowszym systemie operacyjnym Android 9 z nakładką One UI. Bardzo fajne jest to, że zostały dodane nowe funkcje z naszych flagowców S10. Mówię tutaj o Cyfrowym dobrostanie. Możecie ustawić np. Kiedy chcecie się zrelaksować przed snem i włączyć automatycznie tryb Nie przeszkadzać i Skalę szarości, by nie męczyć oczu.

Cyfrowy dobrostanCyfrowy dobrostan          Koniec dniaKoniec dnia

skrina103.jpg

Ogromny plus to wyposażenie A10-ki radio FM - funkcję poszukiwaną przez wielu, która jest rzadkością w 2019 roku. Bez połączenia z internetem można słuchać ulubionych stacji. Trzeba pamiętać, że do działania radia konieczne jest podłączenie słuchawek, ale to żaden problem – A10 posiada złącze jack

Aparat też bardzo fajnie sobie radzi. Wystarczy do cykania zdjęć dzieciom, czy ulubionemu pupilowi. Telefon wbudowanej pamięci oferuje 32 GB, co oczywiście można rozszerzyć poprzez kartę pamięci.

Gdyby ktoś był zainteresowany specyfikacją to zamieszczam poniżej:

Wyświetlacz:

6,2 cala, HD+ (720 x 1520) TFT Infinity V

Design:

Jednoczęściowa obudowa z tworzywa sztucznego

Procesor:

Octa Core 1,6GHz+ 1,35GHz)

Aparat przedni:

5MP (F2.0)

Tylny aparat:

13MP (F1.9)

Pamięć:

2 GB RAM 32 GB pamięci wewnętrznej

Bateria:

3400 mAh

Podsumowując – myślę, że telefon oferuje bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Za niewielką kwotę mamy porządny telefon, nieodstający od aktualnych trendów.

Podzielcie się Waszą opinią o urządzeniu!

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
Arek30
Navigator
Opcje

Ci co nie mają wymagan to go kupią. Dla mnie telefon jest dziadostwem

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Arek30 ale "klasę i kulturę osobistą" pokazałeś. 😞 😕 Pamiętaj, że każdy, kto ma wyższy model od twojego A6+ może tak na pisać o twoim. 

Tu nikt nikogo nie obraża za posiadany model, jeżeli więc chcesz pozostać tu dłużej i nie być wytykany palcami, szanuj innych, aby oni mogli szanować ciebie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Arek30
Navigator
Opcje

Ten fioletowy przycisk nie działa

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Arek30 bo to gif, nie przycisk. Przycisk, jest tam gdzie inne, pod oknem posta.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30, ponadto w tym wątku nie zobaczysz tego przycisku ponieważ akceptować rozwiązania możesz wyłącznie w wątkach, które sam założyłeś.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak czytałem, opinie o tym modelu to nie widzę żadnych negatywnych opinii a same pozytywne 5 gwiazdek. 

Już ma poprawki bezpieczeństwa z lipca A105FNXXU2ASG1

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Uważam, że stosunek jakości do ceny jest na bardzo dobrym poziomie. W przystępnej cenie użytkownik otrzymuje duży wyświetlacz Infinity-V o przekątnej 6,2", pojemną baterię 3400 mAh oraz nowoczesny wygląd.