Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A05s nie uruchamia się po rozładowaniu

(Temat utworzony: 18-03-2025 05:47 PM)
201 Wyświetlenia
papimaly
First Poster
Opcje

Witam wszystkich 

Problem wygląda tak, że telefon rozładował się podczas gry. Podłączyłem ładowarkę i zostawiłem na ok godzinę. Od tamtej pory nie mogę go włączyć. Wygląda, jakby był ciągle rozładowany. Gdy podpinam kabel telefon wibruje, ale nic się nie wyświetla. 

Miał ktoś podobny przypadek?

0 Like
4 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Wygląda, że "zamordowałeś" baterię... Zostaw na ładowaniu na dłużej. Spróbuj wielokrotnego podłączania ładowania "raz-za-razem" (żeby ewentualnie nie uszkodzić portu usb w telefonie, nie ruszaj kabla/wtyczki od strony telefonu, tylko od ładowarki). Może to wymagać powtarzanie przez dłuższy czas, ale czasem pomaga ruszyć ładowanie, które jest zatrzymywane, kiedy ładowarka nie wykrywa poboru prądu. Ten pojawia się na chwilę, kiedy podłączasz (wibracje) i takie mikro impulsy mogą w końcu "obudzić" baterię podnosząc napięcie na tyle, zeby mozna było zacząć normalny proces ładowania. Jeśli się nie uda - wymiana.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Na początek proszę spróbować zresetować go przyciskami. W tym celu na telefonie podpiętym do ładowarki proszę przytrzymać jednocześnie przycisk ściszania oraz boczny (ten od włączania telefonu) i przytrzymać je przez około 10 sekund.
papimaly
First Poster
Opcje

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Niestety żadne z odpowiedzi nie działają... Niestety zostaje chyba tylko serwis🤦

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę jeszcze spróbować zostawić go podłączonego na 24 godziny. Jeśli to nie pomoże pozostaje wymiana baterii w serwisie.