18-02-2022 12:16 PM
Dzień dobry!
Kłaniam się wszystkim jako nowy użytkownik!
Mam pytanie, bo powoli kończą mi się pomysły.
Czy istnieje jakakolwiek przejściówka, która pozwoli jednocześnie na dostęp do danych z telefonu przez komputer np. przez program SmartSwitch i jednoczesną obsługę klawiatury lun myszy? Chodzi o to, że mam mocno rozbity telefon A02s, poprzez przejściówkę USB-C OTG podłączyłem klawiaturę komputerową i wpisałem kod blokady ekranu. Niestety, aby zgrać dane potrzebne jest to JEDNO kliknięcie w "Zezwalaj" przy pytaniu o dostęp do danych z komputera (niestety nie był wcześniej podpięty). Pytanie i możliwość kliknięcia jest tylko w momencie podpięcia pod złącze USB komputera. Musiałbym mieć to pytanie widoczne i podłączoną klawiaturę mysz, aby kliknąć "Zezwalaj". Mam kilka różnych adapterów USB-C, jednak żaden nie pozwala na jednoczesny transfer danych i obsługę myszy. Czy znacie może jakieś sprawdzone urządzenie czy pozostaje wymiana ekranu, aby wydobyć dane? Telefonu już nie potrzebuję, mam już A03s, na który chciałem przenieść dane 1:1.
Będę wdzięczny za sugestie,
pozdrawiam!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
22-02-2022 01:22 PM
Chciałem tylko się pochwalić, że sposób z klawiaturą na BT zadziałał.
Dzięki temu, że miałem bliźniaczy model A03s spisałem sekwencje kliknięć, uruchomiłem BT, sparowałem klawiaturę. Później była jeszcze mała zagadka z zezwoleniem na instalację Smart Switch na telefonie, ale również odtworzyłem kliknięcia na działającym telefonie no i poszło, dane mam już przeniesione, kopia zachowana na dysku i trochę satysfakcji
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!
18-02-2022 12:19 PM
@Goczku Czy będziesz miał możliwość pobrania aplikacji Samsung Flow na Galaxy A02s?
18-02-2022 12:26 PM
Cześć!
Jeżeli da się to zrobić "na ślepo" myszką/klawiaturą, to może dam radę.
Ruchy/kliknięcia mogę najpierw poćwiczyć na tym A03s
Dzięki za zainteresowanie!
18-02-2022 12:30 PM
@Goczku Jeśli uda Ci się zainstalować tą aplikację, wtedy będziesz mógł udostępnić ekran telefonu na komputer i będziesz mógł sterować komputerem co się dzieje na telefonie.
18-02-2022 01:51 PM
Chciałem zainstalować aplikację zdalnie przez konto Google, niestety A02s jest wyszarzony i oznaczony jako niewspierający tej aplikacji 😞 Czy tak faktycznie jest czy może dotyczy to tylko zdalnej instalacji?
18-02-2022 02:11 PM
@Goczku A spróbuj zdalnie zainstalować za pomocą Galaxy Store.
Link do aplikacji: https://galaxy.store/samsungf
18-02-2022 02:12 PM
Niestety nie miałem na tym telefonie skonfigurowanego konta Samsung.
18-02-2022 02:16 PM
@Goczku Pozostaje jakoś ręcznie zainstalować.
19-02-2022 10:37 PM
Na pewno nie odpuszczę! Dziękuję za Twoje wskazówki, zaangażowanie i wspomnienie o Samsung Flex, nie znałem, a na pewno nie raz skorzystam. Jeśli chodzi o aktualny problem, to wpadłem na pomysł, żeby sparować z urządzeniem klawiaturę Bluetooth i za jej pomocą kliknąć zezwolenie na dostęp do danych przez komputer. Jeżeli nie pojawią się inne przeszkody, to podłączenie takiej klawiatury BT nie powinno być trudne pomimo braku dotyku i wyświetlacza - wystarczy powtórzyć sekwencje kliknięć w menu, znaleźć miejsce, gdzie nie nadają inne urządzenia BT i sparować. Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak paczka dotrze
Udanego weekendu, dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!
22-02-2022 01:22 PM
Chciałem tylko się pochwalić, że sposób z klawiaturą na BT zadziałał.
Dzięki temu, że miałem bliźniaczy model A03s spisałem sekwencje kliknięć, uruchomiłem BT, sparowałem klawiaturę. Później była jeszcze mała zagadka z zezwoleniem na instalację Smart Switch na telefonie, ale również odtworzyłem kliknięcia na działającym telefonie no i poszło, dane mam już przeniesione, kopia zachowana na dysku i trochę satysfakcji
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!