Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

A02s, rozbity ekran, nie działa dotyk - jak kliknąć zezwalaj przy połączeniu USB?

(Temat utworzony: 18-02-2022 12:16 PM)
684 Wyświetlenia
Goczku
Journeyman
Opcje

Dzień dobry!

Kłaniam się wszystkim jako nowy użytkownik!

Mam pytanie, bo powoli kończą mi się pomysły.

Czy istnieje jakakolwiek przejściówka, która pozwoli jednocześnie na dostęp do danych z telefonu przez komputer np. przez program SmartSwitch i jednoczesną obsługę klawiatury lun myszy? Chodzi o to, że mam mocno rozbity telefon A02s, poprzez przejściówkę USB-C OTG podłączyłem klawiaturę komputerową i wpisałem kod blokady ekranu. Niestety, aby zgrać dane potrzebne jest to JEDNO kliknięcie w "Zezwalaj" przy pytaniu o dostęp do danych z komputera (niestety nie był wcześniej podpięty). Pytanie i możliwość kliknięcia jest tylko w momencie podpięcia pod złącze USB komputera. Musiałbym mieć to pytanie widoczne i podłączoną klawiaturę mysz, aby kliknąć "Zezwalaj". Mam kilka różnych adapterów USB-C, jednak żaden nie pozwala na jednoczesny transfer danych i obsługę myszy. Czy znacie może jakieś sprawdzone urządzenie czy pozostaje wymiana ekranu, aby wydobyć dane? Telefonu już nie potrzebuję, mam już A03s, na który chciałem przenieść dane 1:1.

Będę wdzięczny za sugestie,

pozdrawiam!

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Goczku
Journeyman
Opcje

Chciałem tylko się pochwalić, że sposób z klawiaturą na BT zadziałał.

Dzięki temu, że miałem bliźniaczy model A03s spisałem sekwencje kliknięć, uruchomiłem BT, sparowałem klawiaturę. Później była jeszcze mała zagadka z zezwoleniem na instalację Smart Switch na telefonie, ale również odtworzyłem kliknięcia na działającym telefonie no i poszło, dane mam już przeniesione, kopia zachowana na dysku i trochę satysfakcji :smiling-face:

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Goczku Czy będziesz miał możliwość pobrania aplikacji Samsung Flow na Galaxy A02s? 

Goczku
Journeyman
Opcje

Cześć!

Jeżeli da się to zrobić "na ślepo" myszką/klawiaturą, to może dam radę.

Ruchy/kliknięcia mogę najpierw poćwiczyć na tym A03s

Dzięki za zainteresowanie!

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Goczku Jeśli uda Ci się zainstalować tą aplikację, wtedy będziesz mógł udostępnić ekran telefonu na komputer i będziesz mógł sterować komputerem co się dzieje na telefonie.  

Goczku
Journeyman
Opcje

Chciałem zainstalować aplikację zdalnie przez konto Google, niestety A02s jest wyszarzony i oznaczony jako niewspierający tej aplikacji 😞 Czy tak faktycznie jest czy może dotyczy to tylko zdalnej instalacji?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Goczku A spróbuj zdalnie zainstalować za pomocą Galaxy Store.
Link do aplikacji: https://galaxy.store/samsungf 

Goczku
Journeyman
Opcje

Niestety nie miałem na tym telefonie skonfigurowanego konta Samsung.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Goczku Pozostaje jakoś ręcznie zainstalować.

Goczku
Journeyman
Opcje

Na pewno nie odpuszczę! Dziękuję za Twoje wskazówki, zaangażowanie i wspomnienie o Samsung Flex, nie znałem, a na pewno nie raz skorzystam. Jeśli chodzi o aktualny problem, to wpadłem na pomysł, żeby sparować z urządzeniem klawiaturę Bluetooth i za jej pomocą kliknąć zezwolenie na dostęp do danych przez komputer. Jeżeli nie pojawią się inne przeszkody, to podłączenie takiej klawiatury BT nie powinno być trudne pomimo braku dotyku i wyświetlacza - wystarczy powtórzyć sekwencje kliknięć w menu, znaleźć miejsce, gdzie nie nadają inne urządzenia BT i sparować. Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak paczka dotrze :smiling-face:

Udanego weekendu, dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!

Rozwiązanie
Goczku
Journeyman
Opcje

Chciałem tylko się pochwalić, że sposób z klawiaturą na BT zadziałał.

Dzięki temu, że miałem bliźniaczy model A03s spisałem sekwencje kliknięć, uruchomiłem BT, sparowałem klawiaturę. Później była jeszcze mała zagadka z zezwoleniem na instalację Smart Switch na telefonie, ale również odtworzyłem kliknięcia na działającym telefonie no i poszło, dane mam już przeniesione, kopia zachowana na dysku i trochę satysfakcji :smiling-face:

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!