Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Inkubator Startup Lublin - postaw na cyberbezpieczeństwo!

(Temat utworzony: 08-02-2019 01:03 PM)
684 Wyświetlenia
RadekK
Hotshot
Opcje

logo_inkubator_black_vertical-859x335

Niedawno pisaliśmy na Samsung Community o Warsztatach Technologicznych dla Seniorów. W tym wpisie przedstawię Wam kolejną inicjatywę realizowaną przez Samsung Electronics Polska.

Wiele słyszy się o atakach cyberprzestępców. W sieci czyha na nas szereg niebezpieczeństw. Niektórzy z Was spotkali się z pojęciem takim jak phishing i scam. Wyłudzanie pieniędzy poprzez przekierowanie na fałszywe strony internetowe polskich banków, e-maile z nieistniejącą fakturą, SMS phishing, malware i wiele innych to już codzienność.

Zapewne każdy ma znajomego (lub znajomy ma znajomego :smiling-face: ), który padł ofiarą oszustwa internetowego. Mimo tego, czy wszyscy traktują zagrożenia w sieci poważnie? Czy Polacy mają świadomość niebezpieczeństwa?

Naprzeciw cyberprzestępczości staje firma Samsung, otwierając 6 lutego 2019r. kolejne centrum rozwoju technologicznych startupów. Tym razem do ważnych miejsc na technologicznej mapie Polski dołącza Lublin. Głównym założeniem nowej placówki będzie wdrażanie innowacji z tematyki cyberbezpieczeństwa.

Otwarcie Samsung Inkubator LublinOtwarcie Samsung Inkubator Lublin

Czy na forum mamy użytkowników z Lubelszczyzny? :smiling-face: Masz innowacyjny pomysł? Jesteś ambitny i zmotywowany? Jeśli posiadasz zacięcie technologiczne i wiesz jak przyczynić się do ochrony przed cyberzagrożeniami nie możesz przegapić tej okazji! Nabór do pierwszej tury Samsung Inkubator Lublin rozpoczął się 6 lutego. Zgłoszenia można nadsyłać do 27 lutego, korzystając z formularza dostępnego na stronie www.Inkubatorlublin.samsung.pl

W ramach Samsung Inkubatora pracownicy z działu Rozwoju i Badań firmy Samsung są do Waszej dyspozycji. Wykorzystując wiedzę inżynierów i doświadczenie biznesowe Samsung możecie zrealizować swoje marzenia.

Partnerami projektu są: NASK – najważniejsza instytucja publiczna odpowiedzialna za cyberbezpieczeństwo, badania i rozwój internetu, oraz Politechnika Lubelska – jedna z przodujących uczelni technicznych w Polsce.

Samsung Inkubator StartUp to nie tylko miejsce przeznaczone do rozwijania projektów przez młodych przedsiębiorców. Będzie to również lokalizacja zwiększająca świadomość lokalnej społeczności na temat cyberzagrożeń. Planowane są zajęcia z kodowania, hackatony i wykłady tematyczne. Każdy znajdzie coś dla siebie! 

Wspomnę jeszcze, że pierwsza lokalizacja wspierająca startupy powstała 12 kwietnia 2017r. w Rzeszowie. Ta inicjatywa odniosła ogromny sukces, co potwierdzają zrealizowane projekty. Zachęcam do zapoznania się z pomysłami z pierwszej oraz drugiej edycji realizowanej w Samsung Inkubator Rzeszów.

Źródło: https://news.samsung.com/global/samsung-opens-newsroom-in-polandŹródło: https://news.samsung.com/global/samsung-opens-newsroom-in-poland

Jak Wam się podoba ta inicjatywa? Ja już nie mogę się doczekać pierwszych wykładów! Może zorganizujemy spotkanie użytkowników forum i udamy się na jedną z darmowych prelekcji?

4 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Piękna sprawa. Jesteśmy społeczeństwem technologicznym, przodujemy w dzedzinie płatności elektronicznych, w tym za pośrednictwem sieci.

Każdy nowy pomysł i projekt dbający o bezpieczenstwo nasze i naszych danych, to krok do przodu również na drodze zwiększania świadomości o zagrożeniach czyhających w sieci na "zwykłego" Kowalskiego.

A już najpiękniejszą  sprawą będzie przekształcenie za sprawą wsparcia ze strony Samsunga, czyjegoś projektu w funkcjonalne narzędzie zabezpieczajace przed tego typu atakmi, wyłudzeniami i wymuszeniami.

Ja zawsze bardzo cieszę się z takicg informacji oraz popieram i wspieram tego typu projekty i działania.

Spokojniejsza moja potargana i więcej czasu wolnego dla mnie. 😎😏

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@Szewcu72, widziałem, że zainteresuje Cię ten temat. Może wpadniesz do Lublina na prelekcje? Ba! Bazując na twoim doświadczeniu mógłbyś jedną z nich poprowadzić :ok-hand:

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@RadekK w tym problem, że mnie nie wolno.  :smiling-face-with-sunglasses: 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Białystok to kolejne miasto po Rzeszowie oraz Lublinie, gdzie został uruchomiony Samsung Inkubator. Jego główną misją będzie posprzątanie naszej planety a swoją działalność będzie tam prowadził startup Planet Heroes. Po więcej informacji odsyłam do informacji prasowej.