Wszystko dla domu
07-12-2023 09:25 PM
Witam
Ciekawa historia z dostawą uszkodzonej lodówki.
Zakupiłem w sklepie samsung.pl lodówkę BESPOKE, wybrałem datę dostawy. Pierwotna data dostawy została zmieniona przez dostawcę ZADBANO na kilka godzin przed dostawą i przesunięta o dwa dni. Zorganizowałem na nowo swój plan dnia i odebrałem szczęśliwie lodówkę jednocześnie oddając swoją starą jeszcze sprawną. Lodówka dotarła do mnie w nieuszkodzonym opakowaniu, ale po odpakowaniu okazało się że półki połamały rant drzwi, oraz zewnętrzna obudowa drzwi jest pogięta. Kuriera już nie było, więc dzwonię do niego żeby wracał i sporządził protokół uszkodzenia, poinformował mnie że on odpowiada za nieuszkodzone opakowanie, a nie sprzęt🤔. Jednocześnie poinformował mnie że nie zwróci mi starej lodówki.
Dzwonię do Samsung - aby zgłosić reklamację, informacja że potrzebuje protokołu uszkodzenia od kuriera.
Dopiero po długiej dyskusji udaje się dostać informację jak złożyć reklamację w takim przypadku. W międzyczasie udało się załatwić wizytę na kolejny dzień z firmy kurierskiej i będę mógł dostarczyć protokół uszkodzenia.
W ten sposób zostałem bez sprawnej lodówki w domu. ☹️
Teraz dział reklamacji ma 14 dni na rozpatrzenie zgłoszenia i ekspertyzę uszkodzeń, choć obiecano mi że zgłoszenie zostanie podjęte w pierwszej kolejności.
O kolejnych krokach w tej sprawie będę informował na bieżąco.
PS
Jak dla mnie to lodówka upadła, a półki z impetem połamały drzwi - to być może był powód przesunięcia dostawy.