Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wprowadzanie głosowe na klawiaturze Samsung

(Temat utworzony: 29-08-2022 09:29 PM)
2425 Wyświetlenia
Bobbywr
First Poster
Opcje
Witam. Po aktualizacji nie mogę przestawić klawiatury (wersja samsung) na wprowadzanie głosowe po polsku, jedynie można wprowadzać po angielsku. Dodaj że przed aktualizacją normalnie pisałem smsy głosowo, a także jak przestawie klawiaturę na Mikrosoft to można wprowadzać po polsku (nawet po aktualizacji). Proszę o info gdzie można ustawić polski na wprowadzaniu głosowym na klawiaturze samsung.
Ps. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku a korzystam mocno z telefonu foto, zdjęcia i rysik bo wykorzystanie baterii na poziomie 180 do 210%.
Pozdrawiam

0 Like
4 Odpowiedzi
Witek_S23
Explorer
Opcje
Jeśli chodzi o klawiaturę... gdy chcę pisać głosowo muszę kliknąć na ikonę klawiatury dolny lewy róg i wtedy piszę przez klawiaturę Google. Pisanie klawiaturą Samsung tylko w języku angielskim, bez sensu... ale polepszyli! Ech...
0 Like
Bobbywr
First Poster
Opcje
Faktycznie jest rzeczywiście polepszyli Dziękuję za informację super
0 Like
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @Bobbywr ,

tak to błąd, prawidłowo po wyłączeniu wpisywania głosowego Samsung w ustawieniach (Zarządzanie ogólne > Lista klawiatur i kl. domyślna) do ikony mikrofonu w klawiaturze powinna zostać przypisana funkcja pisania głosowego Google. Niestety obecnie działa jedynie metoda podana przez @Witek_S23 .

Polecam zgłosić problem za pomocą aplikacji Samsung Members. Więcej zgłoszeń to wyższy priorytet błędu i większa szansa na szybką naprawę. 

reniew
Journeyman
Opcje
A ja polecam przejść na klawiaturę Microsoft, która zresztą jest wbudowana w s22. Jest wygodna a wpisywanie głosowe jest przez dłuższe przytrzymanie przecinka
0 Like