Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rezygnacja z programu beta testów One UI 6

(Temat utworzony: 23-09-2023 05:19 PM)
1290 Wyświetlenia
Kamiluniek
Journeyman
Opcje

Witajcie,

Nie dawno zakupiłem S23 Ultra i w szale ekscytacji postanowiłem wziąć udział w beta testach żeby wspomóc Samsunga, jednak błędy jakie zaczęły u mnie występować jednak mnie przerosły.... ale do rzeczy.

Chciałbym opuścić program i powrócić na stabilną wersję One UI 5.1. Zrezygnowałem wczoraj z testów w aplikacji Samsung Members, pobrałem Smart Switch na laptopa, jednak nie wyświetla mi się opcja powrotu do stabilnej wersji. Nieważne pod jakim kablem czy po resecie/czyszczeniu danych nadal mi się ta opcja nie wyświetla. Już pisałem do wsparcia Samsung, jednak nie byli mi w stanie pomóc mimo wykonania wszystkich propozycji przez nich zaproponowanych. 

Nie chcę korzystać z Odin'a bo nie mam co do tego zaufania, nie wiem czy telefon będzie tak samo sprawny jak na "firmowej" wersji i nie chce stracić gwarancji, a do najbliższego punktu Samsung mam około 300km.

Ma ktoś jakiś pomysł jak bym mógł jeszcze pokombinować aby w końcu ta opcja się pojawiła? Na innych forach znajdywałem sprzeczne informacje pokroju "rezygnacja trwa 24h/48h/72h", "może to być nadal wina kabla", "wina internetu", "zaaktualizuj Smart Switch" i wiele podobnych, jednak nic nie przyniosło skutków.

(raport o błędzie wysłany dzisiaj, więc na odpowiedź musze poczekać chodź nie spodziewam się cudów)

Kamiluniek_0-1695482301717.png

18 Odpowiedzi
Selixo
Big Cheese
Opcje
Najwyraźniej jest problem z sama aplikacja smart switch na pc. U mnie też się nie wyświetla opcja powrotu, a jeszcze niedawno była. Możliwe, że trzeba poczekać na jej aktualizację.
0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje
VII Jak powrócić do stabilnej wersji systemu?

[Poradnik] Jak wrócić do poprzedniej wersji systemu Android 13? - Samsung Community

0 Like
Kamiluniek
Journeyman
Opcje
Miejmy nadzieję że to tylko to, ale też Bóg wie kiedy ta aktualizacja wyjdzie 🙁
0 Like
Kamiluniek
Journeyman
Opcje
Czytałem już ten poradnik i o tym wspomniałem w poście 😃
0 Like
Marasowy
First Poster
Opcje
Zarówno na Windows jak i Mac nie mam przycisku "downgrade". Komuś udało się to rozwiązać?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamiluniek, Do stabilnej wersji systemu można powrócić nawet bez rezygnacji w aplikacji Members. Oczywiście krok ten należy wykonać, aby telefon nie wyszukał ponownie aktualizacji w wersji beta.

@Kamiluniek@Marasowy, U mnie także przycisk powrotu się nie pojawia. Widocznie jest jakiś problem po stronie Samsung i na razie nic z tym nie zrobimy. Jeśli komuś bardzo zależy na jak najszybszym powrocie do stabilnej wersji to pozostaje wizyta w serwisie.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

@AnnaMaz, Czy wiadomo coś na temat braku możliwości powrotu do Android 13 z bety ZWIC ?

Kamiluniek
Journeyman
Opcje
Zarówno dobrze i źle słyszeć, że nie tylko ja mam z tym kłopot. Już tak trułem pupe konsultantom że myślałem że przestaną mi w końcu odpowiadać 😆
0 Like
LittleEmk
First Poster
Opcje
Jak się można wypisać z Beta Testów?
0 Like