Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem Smart Switch

(Temat utworzony: 31-10-2019 09:36 AM)
2912 Wyświetlenia
Boyairekk
First Poster
Opcje

Cześć, chciałem zrezygnować z oprogramowania beta one ui. Niestety nie mogę powrócić do oryginalnego oprogramowania ponieważ aplikacja smart switch nie chcę pobrać aktualizacji.

Próbowałem odinstalować aplikacje i zainstalować z smasung store/ google play, niestety nie pomogło.

Jak mogę przywrócić oryginalne oprogramowanie albo wymusić aktualizację smart switch?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Boyairekk, poniżej wklejam oficjalną informację, która była widoczna jeszcze przed rejestracją w programie beta. Nigdzie nie ma informacji, że powrót do stabilnej wersji oprogramowania jest możliwy bez utraty danych. Z komunikatu wynika, że po pierwsze możliwość powrotu do poprzedniej wersji odbywa się za pomocą komputerowej wersji Smart Switch, a po drugie w trakcie przywracania urządzenie zostanie zresetowane. Część danych możesz przywrócić jeżeli wykonałeś kopię zapasową przed instalacją bety.

20191031_142207.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Boyairekk być może nie jesteś zaangażowanym zbytnio technologicznie, więc postaram się wyjaśnić.

Pobieranie bety dla samego pobrania mija się z celem. Ponadto warto przeczytać wszystkie wytyczne i opisy dołączone do programu testów, a tych jest naprawdę sporo. To z nich dowiadujemy się co działa a co nie. Że producent nie może wziąć odpowiedzialności za zewnętrzne aplikacje nie zależne od niego. Za ich poprawne działanie. Choć stara się i w tym względzie, czego dobrym przykładem jest współpraca z deweloperami Twittera i Whatsappa w celu poprawienia działania i funkcjonalności aplikacji.

I najważniejsze.

W każdej becie (a nie są to pierwsze publiczne testy) tak było, że powrót do oficjalnej wersji wiąże się z wyzerowaniem telefonu i usunięciem wszelkich danych i plików zapisanych w pamięci wewnętrznej urządzenia.

A co najważniejsze informacja o tym jest zawarta w materiałach, o których wspomniałem i z którymi należy się zapoznać przystępując do programu testów.

Nie czytanie szkodzi. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @Boyairekk,

kroki opisane przez @mirudo24 i @Szewcu72 to jedyna dostępna opcja wypisania się z Bety.

0 Like