31-10-2019 09:36 AM
Cześć, chciałem zrezygnować z oprogramowania beta one ui. Niestety nie mogę powrócić do oryginalnego oprogramowania ponieważ aplikacja smart switch nie chcę pobrać aktualizacji.
Próbowałem odinstalować aplikacje i zainstalować z smasung store/ google play, niestety nie pomogło.
Jak mogę przywrócić oryginalne oprogramowanie albo wymusić aktualizację smart switch?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
31-10-2019 09:40 AM — edytowano 31-10-2019 09:41 AM
@Boyairekk, musisz skorzystać z komputerowej wersji aplikacji Smart Switch. Odnośnik do pobrania znajdziesz na tej stronie.
31-10-2019 09:42 AM
31-10-2019 09:44 AM
@Boyairekk, przy powrocie do poprzedniej wersji systemu wszystkie dane są usuwane. Nie ma innej możliwości. Jeżeli wykonałeś kopię zapasową w systemie Android 10 to nie przywracaj jej po powrocie do systemu Android 9.
31-10-2019 09:48 AM
31-10-2019 09:49 AM
@Boyairekk, aplikacja Smart Switch na telefonie nie posiada możliwości przywracania poprzednich wersji oprogramowania.
31-10-2019 10:39 AM
31-10-2019 10:42 AM
@Boyairekk, rozwiązanie podałem w moich poprzednich wiadomościach. Pobierz aplikację Smart Switch na komputer, podłącz telefon i postępuj zgodnie ze wskazówkami. Daj znać czy się udało.
31-10-2019 11:58 AM
Wersja mobilna Smart Switch'a służy jedynie, w czasie konfiguracji nowego telefonu, do przenoszenia danych między urządzeniami oraz do komunikacji telefonu z desktopowa wersja aplikacji. Wersję desktopową należy pobrać i samodzielnie zainstalować na komputerze.
Wersja komputerowa służy do wykonywania kopii danych z urządzenia, aktualizacji i naprawy oprogramowania telefonu.
W czasie beta testów służy również do wykonania downgrade do ostatniej oficjalnej wersji systemu.
W przypadku obsługi tej ostatniej funkcji trzeba niestety jakiś czasz odczekać. Po podłączeniu telefonu z oprogramowaniem testowym, program go zarejestruje i prześle dane na serwery. Od teraz uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy, aż serwery zweryfikują dane urządzenia w tym aktualnie zainstalowaną na nim wersję systemu. Następnie przygotują dla niego oprogramowanie downgrade i prześlą taką informację zwrotną do programu Smart Switch. Spowoduje to, ze przy ponownym uruchomieniu programu i podpięciu telefonu pojawi się nam informacja o możliwości wykonania downgrade'u.
Mam nadzieję, że udało się mi to wyjasnić...
31-10-2019 02:14 PM
To w takim razie samsung zachował się bardzo nie profesjonalne. Bo dołączając do testów beta otrzymałem zapewnienie że bez problemu w każdym momencie będę mógł powrócić do wcześniejszych wersji oprogramowania.
Przystąpiłem do beta testów i zostałem z telefonem na który wywalają się aplikacje i co chwila pojawia się błąd (np. "groups" od facebooka). Albo musiałem świecić oczami w sklepie bo okazało się że jednak nie mogę zapłacić telefonem bo nie google pay nie wspiera nie oficjalnych wersji oprogramowania i musiałem wracać do domu po fizyczną kartę.
Ok ja rozumiem że to jest Beta i przystąpiłem na własne życzenie, ale samsung powinien sprawdzić czy to o czym zapewniają działa. Czyli rezygnacja z oprogramowania beta w dowolnym momencie i bez straty danych. A tu *****... i to w takim podstawowej kwestii.