Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbieranie połączeń i wiadomośći na innych urządzeniach galaxy

(Temat utworzony: 27-10-2019 11:35 AM)
9848 Wyświetlenia
Mandarek
Journeyman
Opcje

Cześć, czy ktoś z powodzeniem ustawił opcje odbierania połączeń i wiadomośći na zegarku Galaxy watch? Wszystko zrobione jak być powinno a zegarek nie otrzymuje połączeń gdy jest połączony do Wi-Fi z dala od telefonu ? 

0 Like
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mandarek, Sprawdziłem funkcję połączenia zdalnego u siebie i działa. Bez problemów otrzymuje powiadomienia z telefonu na zegarek.

Screenshot_20191027-133454_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Niestety za pomocą połączenia zdalnego nie można nawiązywać ani odbierać połączeń głosowych. Wiadomości tekstowe można normalnie wysyłać i odbierać.

0 Like
Mandarek
Journeyman
Opcje
Okej , myślałem , że to będzie na zasadzie , że jak zostawiłem telefon w domu a jest u kolegi z zegarkiem na ręku połączony do Wi-Fi, to będę w stanie odbierać połączenia. Myliłem się😂 szkoda , tą funkcja wydawała mi się do tego, wedle jej opisu działania tak to powinno być .
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mandarek, taka opcja jest dostępna wyłącznie w najnowszym zegarku Galaxy Watch Active2. Więcej informacji znajdziesz w tym wątku.

Mandarek
Journeyman
Opcje
Dziękuję za sprostowanie.
Czyli wychodzi na to , że Samsung znowu próbuje wymusić kupno nowego zegarka by mieć brakującą funkcje w Galaxy watch 46mm który mało co odbiega specyfikacja od active 2. Czy można liczyć na jakaś aktualizacje Galaxy watch wprowadzająca tą funkcję?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mandarek, Galaxy Watch Active2 w porównaniu do poprzednich modeli został wyposażony w mikrofon, za pomocą którego można prowadzić rozmowy telefoniczne. Starsze modele nie posiadają mikrofonu więc podejrzewam, że z tego powodu nie pojawi się aktualizacja, która wprowadzi taką funkcjonalność.

0 Like
Mandarek
Journeyman
Opcje
Galaxy watch 46 mm ma wbudowany mikrofon. Często jeżdżąc na rowerze używam go do rozmów wtedy kiedy telefon spokojnie odpoczywa w moim plecaku. Połączenie bluetooth.
Stąd nie widzę przeciwwskazań aby Galaxy watch miał możliwość zdalnych połączeń i smsów
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mandarek, zgadza się. Mój błąd. Funkcja początkowo pojawiła się w modelach Galaxy S10 a następnie została dodana za pomocą aktualizacji oprogramowania do starszych modeli takich jak S9, Note9, S8 czy Note8. Być może sytuacja będzie podobna w przypadku zegarka Galaxy Watch. W międzyczasie możesz zadać takie pytanie w aplikacji Samsung Members. Jak otrzymasz odpowiedź to koniecznie daj znać.

0 Like
MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @Mandarek,

Widzę, że @kamil40013 i @mirudo24 zdążyli ci już odpowiedzieć. Jeśli chodzi o kwestię ewentualnego update'u, to możesz wrzucić taką sugestię na zwykłe forum Samsung Community.

0 Like