Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Funkcja Dual Audio

(Temat utworzony: 13-10-2021 08:10 AM)
909 Wyświetlenia
Pszenny
Explorer
Opcje
Funkcja Dual Audio jak i w wersji stabilnej jak i beta nie działa do końca prawidłowo. Nie wiem z czego wynika błąd ale go opiszę.
Rzecz w tym że po podłączeniu dwóch głośników innych marek nie grają one synchronicznie , jest odczuwalne opuźnienie około 0,5 s pomiędzy jednym a drugim głośnikiem . Wie ktoś może jak to naprawić lub proźba do #Samsung myślę że wystarczy zsynchronizować kanały Audio lub coś w tym stylu.
6 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pszenny, Jakie modele głośników łączysz ze sobą ? Przed chwilą sprawdziłem u siebie tę funkcję z JBL Xtreme 3 oraz Flip 5 i nie ma problemów z synchronizacją. Natomiast połączenie JBL Flip 5 z Go 2 powoduje wyraźnie słyszalne opóźnienie. Możliwe, że chodzi o wersję Bluetooth oraz profili, jakie obsługują głośniki.

kMqStore
Pathfinder
Opcje
ja się podepnę pod temat bo też związany z audio. Otóż podczas słuchania muzyki i filmu jednocześnie (jest taka funkcja w aplikacji Sound Assistant by Samsung) wcześniej była możliwość z poziomu suwaka modyfikować poziomy głośności poszczególnych aplikacji. Teraz ona przepadła, czy jest szansa ją przywrócić? żeby nie grzebać zbyt po aplikacji SoundAssistant?Screenshot_20211013-113413_One UI Home_16669.jpg
Pszenny
Explorer
Opcje
No powiem Ci tak do parowania używam jbl bumbox i extreme 2 . Po aktualizacji do bety przez jeden dzień nie było problemu z synchronizacja lecz następnego dnia wystąpiło wyraźne opóźnienie nie wiem z czego wynikające.
Restartowałem telefon nie pomogło , resetowałem też sam moduł bluetooth i też nie pomogło .
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pszenny, Może spróbuj zmienić kolejność łączenia głośników.

Podane przez Ciebie modele głośników można połączyć ze sobą za pomocą wbudowanej w nie funkcji Connect+. Będzie to lepsze rozwiązanie niż korzystanie z Dual audio w telefonie. Wszystko jest wyjaśnione w instrukcji obsługi lub w aplikacji JBL Portable

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.harman.ble.jbllink&hl=pl&gl=US

BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @Pszenny ,

daj znać czy rada @kamil40013 pomogła rozwiązać Twój problem. Jeśli jednak błąd dalej występuje, zachęcam zgłosić go za pomocą aplikacji Samsung Members.

@kMqStore  przekażę Twoją sugestię deweloperom 😊 Zgadzam się, że była to bardzo wygodna opcja.

Pozdrawiam
Beata

Pszenny
Explorer
Opcje
Owszem zgadza się głośniki mają swój własny system parowania ale tak z drugiej strony fajnie by było gdyby ta funkcja Dual Audio działała synchronicznie bez względu na podłączony odbiornik audio. Ps zmieniałem kolejność łączenia głośników nic to nie daje, dalej pomiędzy jednym a drugim jest 0,5 sekundowy przeskok co dość boli w uszy i ciężko tak czego kolwiek słuchać.
0 Like