Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zauważyliście większe temperatury smartfona (Beta)

(Temat utworzony: 07-09-2023 11:47 AM)
258 Wyświetlenia
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ogólnie jestem użytkownikiem Galaxy S23 Ultra 8/256, który postanowił przetestować oprogramowanie Beta. Oczywiście pojawiały się tam małe problemy, ale w większości już się udało je rozwiązać, ale zauważyłem coś dziwnego w temperaturze smartfona. Temperatury są coraz niższe, użytkowanie mniej intensywne niż w wakacje, a Temperatury smartfona są zaś wyższe. Z chłodnego smartfona jest ciepły, a z ciepłego podczas grania, jest mocno ciepły. Czy u was też takowa sytuacja występuje? Oczywiście ciepełko przełożyło się też na mniejszy czas pracy na baterii, 3h na ekranie na LTE i 7h na ekranie na Wi-Fi. Oczywiście wiedziałem z czym się wiąże beta I nie pisze tutaj z pretensjami, że beta rozwaliła a ja nie wiedziałem, a tylko chciałbym się poprostu podzielić swoimi spostrzeżeniami. Ogólnie najbardziej mnie niepokoi, to że widać, że smartfon posiada takowe tendencje nawet przy lekkich gierkach, czy pisaniu wiadomości. Nie jest to mocna temperatura, ale czuć, że jest znacznie cieplejszy, a to sugeruje, że jeżeli Samsung coś zepsuje w kolejnej aktualizacji, to samoistne grzanie nie będzie wcale takie dalekie od prawdy, choć może to kwestia egzemplarza.

8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie zauważyłem nadmiernego przegrzewania urządzenia. Temperatury są takie jak były na oficjalnej wersji Android 13 z One UI 5. Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Dziękuję za podzielenie się opinią. Najwidoczniej póki, co to tylko u mnie występuje takowy problem. Oczywiście już błąd został zgłoszony jakieś 2 dni temu i zobaczymy, czy będą jakieś postępy.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś wykonywać wipe cache partition oraz repair apps? Jeżeli nie to warto wykonać i zobaczyć czy coś się zmieni.

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Po pojawieniu się tego problemu nie próbowałem jeszcze tego zrobić ale przymierzam się do wykonania Repair apps, więc Wipe cache dojdzie w zestawie.

Zabieg raczej wykonam po wgraniu nowych poprawek zabezpieczeń z Października, jako że zwykle po każdej aktualizacji, to robię, oczywiście może dojść do sytuacji, a której wykonam Zabieg wcześniej, ale to dopiero wtedy, kiedy te temperatury przekroczą dopuszczalną normę. Po wykonaniu oczywiście napiszę, czy jest jakiś progres.
Arturos696
Voyager
Opcje
W moim przypadku temperatury są również takie same jak w oficjalnej trzynastce.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23, Również nie zauważyłem zmian temperatury w porównaniu z One UI 5. Dodam, że na co dzień korzystam z trybu Lekkiego.

AnnaMaz
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @FG_Test23,

Bardzo nam miło, że zdecydowałeś się na udział w Programie One UI Beta 🤗 Dziękuję za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami oraz super, że wysłałeś już raport o błędzie, taka sytuacja nie powinna mieć miejsca 😔

Miłego dnia!

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tutaj dodaje update z nowej bety, jako że powiedziałbym, że wszystko wreszcie działa jak powinno. Bateria się poprawiła, a i temperatury lepsze. Podczas i tamowania się był napis, że tam jakieś aplikacje były optymalizowane, więc jak widać przyniosło, to pozytywny efekt 😃.
0 Like